DaR3k Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 witam wiem że standardowy obowiązkowy przegląd auta kosztuje ustawowo 99zł, teraz mam auto zasilane LPG i wiem że przegląd w takim przypadku jest droższy, ale ile wynosi? co jest sprawdzane w instalacji lpg podczas takiego przeglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Przegląd techniczny z LPG kosztuje jakieś 160zł Jeżeli to jest pierwszy przegląd na danej stacji to powinni sprawdzić: numery butli i jej legalizację oraz numer parownika, całą dokumentację od instalacji gazowej, podłączyć pod sondę i sprawdzić spaliny. U mnie jest stacja która bierze 140zł i daje do tego 5L płynu do spryskiwaczy Byłem już na kilku stacjach autami z LPG tak na prawdę to zerkają w kwity od instalacji i w dowód rejestracyjny czy jest adnotacja. Poza tym niestety przy LPG nic więcej nie robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaR3k Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 zawisza1980, podaj mi adresik tej stacji bo tak sie składa że za tydzień będę w Gdyni na dłużej więc może się adres przyda...jak nie dla mnie to może dla innych. dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ceny rózne bywają,w granicach 130-200zl....ja byłem pare dni temu i koszt 170zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaR3k Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 no ja właśnie znalazłem takie coś http://aktyprawne.rp.pl/aktyprawne/akty/akt.spr?id=175237 te koszty są z góry podane więc dziwi mnie to że różne stacje wołają inne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ja jeździłem do stacji kontroli pojazdów w Żukowie. Nie pamiętam ulicy ale trasa z Żukowa na Banino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARKOM Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ja tez płaciłem 160zł i oczywiscie jesli chodzi o gaz to tylko spr papierki a przegladzie LPG można pomarzyć :shock: zapomniałem dodać że potrzebna jest kartka ze stacji benzynowej o tym ze jak tankujesz do pełna do zawór odbija (przynajmniej tak było w moim przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Ja też płacę za przegląd 160zł. Oprócz tego co na zwykłym przeglądzie jest sprawdzana szczelność instalacji gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi