neo2223 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 mam auto po wypadku wypaliły obydwie poduchy auto mam juz zrobione niemam poduszek co musze kupić dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 poduszki, napinacze pasów, sensor z tym samym numerem (albo resetujesz stary). Sensor masz ukryty pod środkowym tunelem, przed lewarkiem zmiany biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2223 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 dzieki [ Dodano: 2008-12-24, 09:50 ] a co z poduszka pasazera tez jest poddłaczana pod jeden sensor czy oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu666 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Poduszka powietrza - problem SOS! Opis: W poduszce pasażera po włączeniu stacyjki zaczyna się powtarzający cykl. Słychać pompowanie poduszki i kilkukrotne pukanie. I znowu pompowanie i pukanie. Tak jest przez cały czas od czasu załączenia kluczykiem zasilania w samochodzie. Samochód Renault Megane Scenic 1,6 RT 1972 r (bezwypadkowy) Boję się, że w ASO powiedzą iż samochód 10 letni musi mieć wymianę całego systemu zabezpieczeń (nie ukrywajmy - nie stać mnie na to). Koledzy, co można zrobić, do kogo się zgłosić by mi wyłączył te stukanie? Czy lekceważąc problem, mogę narazić się na "wystrzelenie" ładunków poduszki? Jarek [email protected] Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 1972, kurde - to wtedy meganki były ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu666 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Oj co ja gadam - 1997 PRZEPRASZAM [ Dodano: 2009-10-19, 18:47 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Opis: W poduszce pasażera po włączeniu stacyjki zaczyna się powtarzający cykl. Słychać pompowanie poduszki i kilkukrotne pukanie. I znowu pompowanie i pukanie. Tak jest przez cały czas od czasu załączenia kluczykiem zasilania w samochodzie. A gdzie jest wentylek od tej poduszki? Ja swojej jeszcze nie pompowałem, a może warto by było to zrobić bo zima idzie i trzeba powietrze w poduszce na zimowe wymienić Na poważnie, nie wsłu[ciach] się w poduszkę, tylko poczytaj na forum o klapce obiegu wewnętrznego. a co z poduszka pasazera tez jest poddłaczana pod jeden sensor czy oddzielnie Do bocznych poduszek są czujniki boczne, też podłączone do sensora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu666 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Klapka obiegu wewnętrznego > Szukaj = Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Zakład? http://megane.com.pl/search.php > klapka obiegu wewnętrznego > ENTER > trzeci wynik od góry = http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=264&a...+wewn%EAtrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jaki jest objaw, że nie działa (uszkodzony) sensor poduszek ? Czy wystarczy jego wymiana na taki sam według nr 550 34 74 00 ? Czy coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jaki jest objaw, że nie działa (uszkodzony) sensor poduszek ? Świeci kontrolka poduszek. Czy wystarczy jego wymiana na taki sam według nr 550 34 74 00 ? Wystarczy, ale skąd masz pewność, że to uszkodzony sensor? Jak do tego doszedłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Elektromechanik podłączył się do komputera kablem, przeglądał i powiedział, że jest sensor uszkodzony. Kontrolka stale się świeciła. Powiedział, abym kupił sprawny sensor o tym samym numerze. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Jeżeli to Twój sprawdzony elektromechanik i jesteś pewny jego diagnozy to wymień. Ja bym Ci poradził jechać do aso na sprawdzenie Clipem, ale podpięcie będzie kosztować tyle co używany, sprawny sensor, dlatego trudno mi cokolwiek doradzić :roll: Podpięcie pod jakiś niepewny wynalazek może nie być stuprocentową diagnozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 (Elektro) mechanik sprawdzony - kolega - non stop ma robotę, ma kable i softy do róznych aut. Kupię używkę i dam mu do sprawdzenia przed włożeniem do megi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Spróbuj i daj znać czy udało się rozwiązać problem. Mało jest przypadków że siada sensor, dlatego jestem ciekawy czy pomogło i czy to było to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi