HeniuF1 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 witam jak najlepiej sprawdzic świece żarowe czy grzeją ma ktoś dobre rady bo autko mi zle odpala jak jest na minusowej temp. i chcialbym sprawdzic czy wszystkie swiece grzeja megan 1.9dti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radyjko4 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Pierwsze sprawdź czy masz prąd na świecach w czasie grzania, najlepiej prubnikiem napięcia (żarówka 12v z kabelkami) lub miernikiem. Jak masz prąd to musisz wykręcić świece i zobaczyć czy grzeją. Jak niema to trzeba na komputer jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Na szybko to można miernikiem + do plusa akumulatora, - do końcówki świecy, po zdjęciu kapturka z przewodem oczywiście. Najdokładniej to sprawdzisz jednak wykręcając świeczki i patrząc na stan końcówek po podłączeniu zasilania czy grzeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeniuF1 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 chialem sprawdzic czy dochodzi prad i niewiem czy dobrze zrobilem zdjolem przewod ze swiecy i do niego podlaczylem przewód drugi koniec do zarowki 12v + a drugi do minusa zarowki i do masy auta i jak przekrecilem stacyjke wlaczyla sie kontrolka grzanie swiec ale niezapalila sie moja zarowka (czy powinna) prad nie dochodzi do moich przwodow ?na dwóch sprawdzilem i sie nie zaplila moja zarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radyjko4 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 HeniuF1, jak będziesz próbowć na krótko to będzie troche iskrzyło przy podłączaniu do aku. To normalne świece troszke prądu potrzebuą by się nagrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Najdokładniej to sprawdzisz jednak wykręcając świeczki i patrząc na stan końcówek po podłączeniu zasilania czy grzejąnajdokładniejsza i w sumie mało pracochłonna metoda.Kazdy z nas jest w sumie to sobie zrobic samemu.Po wymianie świec nie trzeba jechać na kompa,błąd świec się kasuje automatycznie z autka.Proponowałbym zamknąć temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radyjko4 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Błąd świec się się sam kasuje ale błąd czujnika temp niezawsze :) może komp jest ok a padł przekażnik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobio Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 chialem sprawdzic czy dochodzi prad i niewiem czy dobrze zrobilem zdjolem przewod ze swiecy i do niego podlaczylem przewód drugi koniec do zarowki 12v + a drugi do minusa zarowki i do masy auta i jak przekrecilem stacyjke wlaczyla sie kontrolka grzanie swiec ale niezapalila sie moja zarowka (czy powinna) prad nie dochodzi do moich przwodow ?na dwóch sprawdzilem i sie nie zaplila moja zarówkaŻarówka w tym przypadku robiła jako bezpiecznik i dlatego się nie paliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi