Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szybkie pytanie - dioda nad prędkościomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku chwil mam Meganke I :) i dopiero się jej ucze.

Po wyłączeniu silnika, miga mi na czerwono jakaś dioda/kontrolka w góry deski, tuż nad prękościomierzem. Wygląda to nieco jak autoalarm :)

co sygnalizuje i czy tak mam migać?

Może to jakaś kontrolka od inst. gazowej (ale wątpie, by to było na desce).

Muszę jakieś książke/instrukcje kupić, bo zamierzam kilka lat nią pojeździć :)

ps. Wam też tak ciężko chodzi wsteczny, tzn. redukcja ze wstecznego na luz/bieg, ze wrzuceniem nie ma problemu, ale powrót :)

:)

No właśnie sam na to wpadłem w miedzy czasie, gdy zauwazyłem, że tylko gdy centralny zaskoczy się pojawia :)

Wcześniej w innym miałem centralke i nic mi nie drygało :)

Ale dzięki wielkie :)

• 5 miesięcy temu...

no właśnie ja mam problem , gdyż po odpaleniu silnika ta dioda mryga nadal tylko szybciej... co moze to oznaczać? kolega mowił mi ze to cos z wtryskami??? ponadto silnik nie trzyma obrotów, gaśnie... :-( silniczek krokowy jest napewno dobry... Prosze o pomoc.

Bronis, ale kolega się pyta czy to normalne po daniu na zapłon ;-)

Tak to normalny objaw jego działania, po chwili powinna zgasnąć.

Jak zamkniesz drzwi to się uzbraja i mruga. Jest też tak jak podaje bronius, że nawet gdy nie zamkniesz drzwi, sam się uzbroi po pewnym czasie.

• 2 lata później...

odgrzebie temat z dioda immo

mam problem z odpalaniem silnika...i na 100% coś jest nie tak z immo

pytanie moje jest takie...jak ta dioda powinna działać?

rozumiem że jak :

-mryga to załączony jest immo

-mryga bardzo szybko po włożeniu kluczyka to nie rozpoznał kodu w kluczyku

co oznacza ciągłe świecenie??

a co oznacza jakikolwiek brak świecenia?

:-?

i ewentualnie co mnie czeka w w/w przypadkach?

U mnie konkretnie po wymianie silnika (sam słupek), i auto stało ok 2mc bez akumulatora, nie daje się teraz odpalić silnika przez te ciągłe świecenie się immo.

Dodam że centralny działa bez problemów, pilot jest radiowy.

z góry dzięki za wszelkie sugestie ;-)

• 1 rok później...

no właśnie ja mam problem , gdyż po odpaleniu silnika ta dioda mryga nadal tylko szybciej... co moze to oznaczać? kolega mowił mi ze to cos z wtryskami??? ponadto silnik nie trzyma obrotów, gaśnie... :-( silniczek krokowy jest napewno dobry... Prosze o pomoc.

Witam ja mam podobny problem z diodą od immobilaizera... mam meganke 1 ph 2 i dzisiaj rano stalo sie tak, że jak raz odpalilem bylo dobrze przejechałem gdzie miałem przejechac a wracając do domu stamtąd po zapaleniu zauważyłem, że dioda przy włączonym silniku mruga co mi sie nigdy wczesniej nie zdażyło..

Mógł by ktoś poradzić coś w tym temacie? w środe autko było wpinane w komputer i nie wykryło żadnego błędu a dzisiaj nagle taki suprise.. ;/

U mnie nic sie nie dzieje z autkiem poza tym, że ta dioda mruga cały czas i to dość szybko...

bardzo proszę o pomoc!