evo Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Od kilku chwil mam Meganke I :) i dopiero się jej ucze. Po wyłączeniu silnika, miga mi na czerwono jakaś dioda/kontrolka w góry deski, tuż nad prękościomierzem. Wygląda to nieco jak autoalarm :) co sygnalizuje i czy tak mam migać? Może to jakaś kontrolka od inst. gazowej (ale wątpie, by to było na desce). Muszę jakieś książke/instrukcje kupić, bo zamierzam kilka lat nią pojeździć :) ps. Wam też tak ciężko chodzi wsteczny, tzn. redukcja ze wstecznego na luz/bieg, ze wrzuceniem nie ma problemu, ale powrót :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 to immobilaizer co sygnalizuje hmmm ze pracuje i ze kluczyka nie ma w stacyjce chyba ze zapłon jest odciety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 tak jak 888 wskazał to taka kontrolka immobilaizera pełniąca funkcje pseudo diody alarmu. Dobra rzecz. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evo Opublikowano 21 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 No właśnie sam na to wpadłem w miedzy czasie, gdy zauwazyłem, że tylko gdy centralny zaskoczy się pojawia :) Wcześniej w innym miałem centralke i nic mi nie drygało :) Ale dzięki wielkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Instrukcje znajdziesz na serwerze. Nie ma potrzeby kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anabol Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 no właśnie ja mam problem , gdyż po odpaleniu silnika ta dioda mryga nadal tylko szybciej... co moze to oznaczać? kolega mowił mi ze to cos z wtryskami??? ponadto silnik nie trzyma obrotów, gaśnie... :-( silniczek krokowy jest napewno dobry... Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 anabol, immo się nie wyłącza. Jeśli sterowanie na podczerwień to dość prosta sprawa, bo tam immo jest połączony z centralnym, jeśli sterowanie radiowe to nie zazdroszczę, bo taka usterka trochę kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anabol Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 no własnie nie wiem jak to jest u mnie.... ale wszystko normalnie działa... tylko tyle ze gasnie mi na wolnych obrotach i tak dioda szybciej mryga a podobno powinna zgasnąć po uruchomieniu silnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROGAL Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Witam ja mam pytanie odnosnie tej diody on umnie sie nie pali zapala sie na chwile jak wloze kluczyk i przekrece na zaplon po czym gasnie czy to jest prawidlowe z tego co kojarze wczesniej po zablokowaniu drzwi on mrygala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 ROGAL, to immobilizer, ma on blokadę, że po otwarciu jeśli przez pewien czas (chyba 3 min) nie odpalisz to znowu się uzbraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Bronis, ale kolega się pyta czy to normalne po daniu na zapłon ;-) Tak to normalny objaw jego działania, po chwili powinna zgasnąć. Jak zamkniesz drzwi to się uzbraja i mruga. Jest też tak jak podaje bronius, że nawet gdy nie zamkniesz drzwi, sam się uzbroi po pewnym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROGAL Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Tylko u mnie problem polega na tym ze on sie chyba nie uzbraja gdyz nie miga po zalaczeniu alarmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madcar Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 odgrzebie temat z dioda immo mam problem z odpalaniem silnika...i na 100% coś jest nie tak z immo pytanie moje jest takie...jak ta dioda powinna działać? rozumiem że jak : -mryga to załączony jest immo -mryga bardzo szybko po włożeniu kluczyka to nie rozpoznał kodu w kluczyku co oznacza ciągłe świecenie?? a co oznacza jakikolwiek brak świecenia? :-? i ewentualnie co mnie czeka w w/w przypadkach? U mnie konkretnie po wymianie silnika (sam słupek), i auto stało ok 2mc bez akumulatora, nie daje się teraz odpalić silnika przez te ciągłe świecenie się immo. Dodam że centralny działa bez problemów, pilot jest radiowy. z góry dzięki za wszelkie sugestie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 no właśnie ja mam problem , gdyż po odpaleniu silnika ta dioda mryga nadal tylko szybciej... co moze to oznaczać? kolega mowił mi ze to cos z wtryskami??? ponadto silnik nie trzyma obrotów, gaśnie... :-( silniczek krokowy jest napewno dobry... Prosze o pomoc. Witam ja mam podobny problem z diodą od immobilaizera... mam meganke 1 ph 2 i dzisiaj rano stalo sie tak, że jak raz odpalilem bylo dobrze przejechałem gdzie miałem przejechac a wracając do domu stamtąd po zapaleniu zauważyłem, że dioda przy włączonym silniku mruga co mi sie nigdy wczesniej nie zdażyło.. Mógł by ktoś poradzić coś w tym temacie? w środe autko było wpinane w komputer i nie wykryło żadnego błędu a dzisiaj nagle taki suprise.. ;/ U mnie nic sie nie dzieje z autkiem poza tym, że ta dioda mruga cały czas i to dość szybko... bardzo proszę o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi