mati18 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 czaku89, a masz może wzmacniacz w aucie? Jeśli tak to go odłącz i wtedy sprawdź. Mi własnie wzmacniacz śmiecił kiedy włączałem radio i też nie mogłem dojść co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Najważniejsze po zakupie zestawu jest strojenie anteny. Po pierwsze Ty będziesz słyszał lepiej, po drugie i chyba najważaniejsze: Ciebie będzie słychać dobrze. Niestety bardzo dużo mobilków jeździ z tanimi zestawami z marketów (oczywiście zestaw fabrycznie zestrojony )i jak taki zacznie nadawć to jest jeden wielki pisk :evil: Jeśli to nie pomoże to podepinij radio bezpośrednio pod baterię, ja miałem podobny problem w clio. W cb (Johnny II ASC) słyszałem pracę wycieraczek, wentylatora. Podjechałem do serwisu, podłączyli mi bezpośrednio pod aku. Zakłócenia zniknęły Koszt: 20zł, czas: 30 min. Dodatkowy plus jest taki, że mogę korzystać z CB przy wyłączonej stacyjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dodatkowy plus jest taki, że mogę korzystać z CB przy wyłączonej stacyjce. A minus, że trzeba pamiętać zawsze o wyłączeniu radyjka. Też mam podpięte bezpośrednio pod aku :P Jak tam z tym zestrojeniem - zrobiłeś już Jest jakaś poprawa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mik3sz Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ciekawa sprawa jest z tym że dodatkowe zmasowanie anteny - jak piszesz złapanie ręką - powoduje zaklocenia - poszedlbym w tym kierunku troche - sproboj przestawic magnes w inne miejsce - dach, klapa, itd - ew. odlacz antene radiowa - mialem kiedys przypadek ze antena od radia dawala na mase auta (dach) zaklocenia i magnesowka zbierala zaklocenia - przestawienie na klape - jak reka odjal - bylo troche roboty z dojsciem do anteny radiowej i izolacji jej ale dalim rade. Piewsze - jak ci pisza wszyscy - zestroic, 2 sprawdzic czy w roznych ustawieniach magnesu jest to samo zaklocenie - 3 sprawdzic alternatywne zrodla zasilania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja też mam problem z zakłuceniami w UNIDENIE ale 510. Nie wiem czy to te unidenki ale u mnie gdy podlacze nawigacje GPS są straszne zakłucenia, Anetene mam zestrojona , nawet gdy ja odlacze są zakłucenia, ale zakłucenia są tylko pod ladowarką, nie wazne czy sieciowa czy samochodowa, Samochodowa mam z kablem ekranowanym , podlaczalem nawet nawigacje z innego źródła ( osobnego akumulatora ) i też są zakłucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 najlepiej zrobić oddzielne zasilanie bezpośrednio z aku z własnym bezpiecznikiem + dobre zestrojenie anteny i nie powinno być żadnych problemów. i jeszcz trzeba pamiętać żeby radio było ustawione na PL bo to też w jakimś stopniu powoduje zakłucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia21 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Miałem podobnie ale w Volvo... Tam antenka z CB była za blisko antenki z radia... odwiedziłem sklep zajmujący się sprzętem car audio i CB... odsuneli jedną antenkę od drugiej dostrojono i od ponad roku nie mam problemu:) Edit. Aa nie opisałem jak miałem ze starego volvo 440(hatchback antena tam była zestrojona z radyjkiem) przerzuciłem do nowego. W momencie jak naciskałem gruchę to radio mi wyciszało i słyszałem się w głośnikach(jak słuchałem mp3 z cd to się tak nie działo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi