Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

EcoJazda

Ewusiek

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek dzisiejszy Nasz wynik Faceta autem

trasa Łódż - Ikea Janki - Łódź - w sumie 260 kilometrów

srednie spalanie na tym dystansie 4,7 ON

srednia prędkość 73,6 km/h

predkośc jazdy zazwycza okolo 10 - 20 km powyżej ograniczeń :mrgreen:

auto : Laguna II Kombi

silnik 1,9 DCI lekko pomodzona mocą :mrgreen:

niezły wynik ;-)

moja meganka 1,9 dCi

Trasa z Płocka do Radomia i z powrotem: 4,3 litra, średniej nie pamiętam.

Pierwszy i ostatni raz tak mi się udało - zupełny brak przyjemności z jazdy, dla kierowcy, dla samochodu i dla innych użytkowników drogi. Wynik na oponach Toyo 185/60/15, na 205/45/17 niemożliwy do uzyskania. Jak się postaram to 6,5 bez problemu połknie :mrgreen:

Transit 2,5D (1990rok)- 6 litrów na setkę to standard, od nowości do tragicznego końca tyle palił. Na pusto oczywiście ;-)

megane 2004r 1.6 16v na dystansie 80 km-wskazania komputera śr. spalanie 5,4L/100km. Nie pamiętam śr.prędkości, podczas jazdy myślałem że zasnę, poruszałem się z prędkością około 80km/h. Pomimo tak małej prędkości i tak w mieście widziałem większość aut które mnie wyprzedzały :mrgreen: . Ogólnie masakraaaaa :-P Wągrowiec-luksemburg-1100km focus 1.8 benzynka rocznik 199?-nie pamiętam. Całe Niemcy z prędkością 160-170km/h(oczywiście poza korkami :mrgreen: ) średnia wyszła 8,7/100km

megana 1.5 dci przy jeździe na światłach dowolna długa trasa poza miastem ( typu Wawa- Gdańsk i z powrotem) , średnia z trasy (wg kompa ) jest ok 3.6 l/100 km.

Gdy wcześniej można było jeździć bez włączonych świateł średnie z trasy wychodziły ok 3.4 l/100km.

Gdy są duże mrozy spalanie odpowiednio wzrasta , ale NIGDY w trasie nie przekroczyło 4 l/100 km

Na pełnym zbiorniku , w lato , jestem w stanie zrobic w trasie ponad 1500km

Auto nadrabia za to zużyciem oleju .

dodam że jeżdzę raczej zgodnie z przepisami ( auto na więcej nie pozwala).

auto : Laguna II Kombi

silnik 1,9 DCI lekko pomodzona mocą

niezły wynik

mam dokładnie takie samo autko i tez lekko zawirusowane.Wynik poniżej 6l/100km niemożliwy,ale skoro tak piszesz,to tak musi być.

Będę musiał szukać usterki dlaczego moja laga tak DUŻO pali :mrgreen:

kbarann,

rozbieżnośc moze być ale nie gigantyczna

nie masz daleko do lodzi mozesz sprawdzić kiedys spalanie lalki ;-)

nie wiem skąd zdziwienie takimi osiągnięciami, w zeszłe wakacje na dystansie 5 tys km wynik spalania przy 4 osobach i begażu olbrzymim 5,8 litra na 100

dzisiaj zrobiłem 680 km w trasie , srednia predkość 61km/h , srednie spalanie 3,5.

Gdyby było troszke cieplej , i bym jechał na letnich oponach i z wyłączonymi swiatłami, to jestem w stanie na takiej trasie ,uzyskać wynik ok 3.1.

Jako potwierdzenie załączam kiepską fotke ( oryginał z nokii , nic nie kombinuje) jaki komp pokazuje zasięg po zatankowaniu.

Największy przebieg między tankowaniami uzyskałem ponad 1700 km, dalej się bałem jechac , ale mogłem chyba dociągnąć do 1800 km.

post-195-1232053222_thumb.jpg