mis Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Mam problem z Megane I 2000 r. 1,9 d. Ja odpalę silnik to chodzi równo, nie szarpie nie kopci. Ale po przejechaniu kilkuset metrów, gdy troszkę się nagrzeje ale nie osiągnie jeszcze temperatury to silnik przy zatrzymaniu się np. na skrzyżowaniu zaczyna szarpać, dławić się i strasznie kopci (na biało). W/w objawy ustają po osiągnięciu przez silnik właściwej temperatury. Na pewno to nie paliwo i filtry, bo wymienione. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwintal Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Kopcenie na biało, to płyn chłodzący. Moim zdaniem masz złą uszczelke pod głowicą - zasysa Ci dzikie powietrze, ciecz chłodzącą, a szarpie dlatego, bo komputer nie ma pojęcia o tym, co przedostaje się do cylindra, i steruje silnikiem w oparciu o niepełne dane. Spotkałem się tym kiedyś w Fiacie Siena. Problem może ustawać po rozgrzaniu, bo uszczelka się rozszerza, i jest już szczelna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi