scar Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Żarówki Megane można z odrobiną wprawy (krótko), lub bez, zmienić samodzielnie (pół dnia) to spróbuj w Skodzie Fabii podłączyć spowrotem rurkę od tylnego spryskiwacza :evil: Po kolei wymontowałem: akumulator, centralkę alarmu, filtr powietrza razem z obudową, komputer . I już. Rurkę widać, i tyle można zrobić. Składają to zapewne na etapie monowania karoserii i amortyzatorów :shock: . Jeszcze tylko wymontować technologiczny uchwyt montażowy silnika i można próbować samodzielnie zrobionym "specjalnym urządzeniam" patent numer 1.2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 scar, to spróbuj w pugu307 akumulator wymienić,jest przykręcony od spodu :roll: Trzeba z autkiem na podnośnik jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 takie dziwne przykłady dajsz , po co wyjmowac akumulator? , ja jeszcze nigdy tam nie zaglądałem . wymiana żarówki przedniej w megane jest chyba bezkonkurencyjna, a trzeba to robić co 2-3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 kacper69, ja nie zaglądałem do swoich żarówek przez 4 lata A o co chodzi z tym "dziwnym przykładem"??? W każdym nowym aucie są takie myki,spóbuj się dostać do filtra powietrza w BMW serii 3 (E90) a trzeba to robić częściej niż wymianę żarówki w megane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 wymieńcie w terenie pęknięty przewód przelewowy filtrów paliwa w STARZE 266M albo trzeba zdjąć kabinę albo poszukać małego mechanika z rączkami 7 latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 waldek708 , chodzi mi o to że doszukiwanie sie jakiś specyficznych wymian jak akumulator , filtr paliwa , czy inne usczelki jest chyba przesadą . Wymianę takich cześci to się robi w ASO . Dla mnie najwazniejsze jest to co moge sam zrobić przy obsłodze auta , typu : dolanie płynu do spryskiwacza, dolanie oleju , no i np. wymiana żarówki , która spaliła sie "w drodze" . Temat za chwile dojdzie do tego " ile śrób w kamazie trzeba odkręcic aby wymienić uszczelkę pod głowicą". Może jest to trudna czynnosc, ale jak czesto ją się wykonuje?, raz na 10 lat? PS: podaj jakiej firmy masz żarówki H7, te które sie nie spalają , ja próbowałem juz chya ba wszystkich modeli , rekordowo starczają na 4 miesiące . Udało mi się nawet wymienic w norauto jakies filipsy jak sie spaliły po 4 miesiącach , ( na opakowaniu miały "one year warranty") , ale wolę kupić takie , co starczą na dlużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 waldek708 , chodzi mi o to że doszukiwanie sie jakiś specyficznych wymian jak akumulator , filtr paliwa , czy inne usczelki jest chyba przesadąjakie specyficzne??? :shock: Wymianę akumulatora,filtra powietrza(czytaj uważniej) powinieneś sobie samemu zrobić pod blokiem na parkingu.Są to tak samo skomplikowane naprawy jak wymiana żarówki.Zastanawiam się, po co jeżdzić z tym do ASO. :roll: Żarówki miałem firmy Osram(ksenonowe) dlatego się nie przepalały.Zresztą nie słyszałem zbytnio narzekań na trwałość żarówek w meganeII,chyba,że sie montuje jakieś +50%,normalne H7 powinny trzymać dłużej.Postojówki owszem,przepalały mi się regularnie co kilka miesięcy.Z tego co wiem Twój problem raczej dotyczy scenikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Ja już rok jeżdżę na philipsah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Tu nie licytacja a o żarówkach jest już odpowiedni temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_sc Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 to ja zapodam taki przykładzik z megi II phI z ksenonami fabrycznymi Nie ma opcji wymienić żarnika na poboczu drogi bo jak pewnie się orientujecie żeby wymienić żarnik trzeba ściągnąć zderzak i wyciągnąć reflektor tera zjestem już wprawiony to zajmuje mi to ok 2-3 godziny ale jak pierwszy raz to robiłem to pół dnia mi zeszło żeby ściągnąć zderzak i odkręcic reflektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 jarek_sc, ja to zrobię w pół godzinki,jaki problem??? 4 torxy w nadkolach,parę plastikowych spinek na pasie przednim ,3 sruby od lampy i wymieniasz.Jaki problem? Chyba,że 2 z tych 3h straciłeś na < piwko> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_sc Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 no przeciez na trzeźwo tego nie da sie zrobić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi