sergiu83 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 To jest właśnie polskie prawo. Światła do jazdy dziennej faktycznie są ale montowane fabrycznie i tu może być pies pogrzebany. Nie powiesz mi chyba, że na środku jakiejś drogi będziesz się kłócił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeloNek Opublikowano 30 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Panowie nie mówmy o paragrafach i tym że miśki mogą się doczepić do wszystkiego. Jak nie listwy z led-ów to do gaśnicy. Poprostu, podoba się lub nie Mi się to podoba i dlatego z tym śmigam :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Mi się to podoba i dlatego z tym śmigam :] ja nie powiedzialem, ze mi sie nie podoba w planie mam montaz dokladki zderzaka przedniego z laguny i w te "wyciecia" ktore ona ma tam fabrycznie chce wpasowac wlasnie takie fluxy pod postojowki podlaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 To może podsumowując: - dzienne można montować. Z żarówką, diodowe itp. Muszą jednak posiadać homologację. - pseudoxenony. Wiadomo. Nie wolno. Jeśli reflektor jest homologowany do oświetlenia żarowego to nie może się w nim znajdować oświetlenie wyładowcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polemnik Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 YeloNek, a takie pytanko, ile chciałbyś za wykonanie identycznych dwóch modułów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 bosko wygląda to oświetlenie nóg,może mógłbyś manual z montażu zrobić,jaki koszt byłby u ciebie zamówienia takiego zestawu pod stopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 YeloNek, mi wystarczy jak podasz: 1.wymiary diod, jak wiesz są różne 2. wymiary i namiary na listwę montażową 3.rurka plastikowa- średnica też by się przydała. 4. jak rozwiązałeś problem zasilania, chyba że kupiłeś diody na 12v pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BYK_83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 sergiu83, na allegro jest wszystko diody: http://www.allegro.pl/item521297330_14_000...po_0_70_zl.html listwa: http://www.allegro.pl/item543153622_plytka..._led_24_cm.html dla leniwych są też gotowe: http://www.allegro.pl/item542688227_neon_t...y_z_cenami.html A jak nie na allegro to podejrzewam że w każdym elektronicznym będą mieli coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 nie do końca mi o to chodziło... ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 chyba że kupiłeś diody na 12v Nie ma czegoś takiego. Diody są sterowane prądowo i należy dobrać odpowiednio rezystor aby ich nie przepalić. Dodam że w samochodzie instalacja elektryczna nie ma 12 V a więcej. Popatrz na parametry jakie daje alternator. Dla bezpieczeństwa, trzeba przyjąć do obliczeń w celu dobrania rezystora 15 V. To co zazwyczaj jest na allegro, niestety ma źle dobrany ten rezystorek i dlatego tak często się przepalają. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie ma czegoś takiego. Przy Flux-ach nie ale w ogóle są diody 12v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YeloNek Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Faktycznie kolega "BYK_83" w ostanim linku podał bardzo ciekawą aukcję. Naprawdę nie warto samemu się bawić skoro cena jest tak mała. Nawet przewód 1,5m jest! W zestaw pod nogi nie instalowałem tuby ochronnej bo nie ma sensu, raczej (napewno) się nie kopnie/zawadzi nogą. Co innego jeśli mówimy o zewętrznym oświetleniu (warunki atmosferyczne). Zasilanie jest przez rezystor na 12V. Diody typu FLUX są o tyle fajne że świecą bardzo szeroko bo ok 60 stopni, w porównaniu do zwykłej diody świecącej na 20-30 stopni róźnica jest znaczna. Mogę zrobic temat jak założyłem, pod co się podpiąłem i jak przymocowałem, jest to dość proste. Ale jeżeli byli by zainteresowani. Czy może lepiej wysłać wszystkie dane ze zdjęciami jakiemuś modernatorowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Nie ma czegoś takiego.I tak i nie. Sa diody posiadające rezystor zatopiony wewnątrz jej obudowy. Kupując takową, mozna ją podłączyć bezpośrednio do 12V. Niemniej jednak jest to dioda z rezystorem o nieznanej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Marcin Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 pomyślcie o tym: http://allegro.pl/search.php?sg=0&string=katody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 IMHO wewnątrz auta CCFL jest idealnym rozwiązaniem. Gotowe do podłączenia i estetyczne. Wiele kolorów i długości. Osobiście zastanawiam sie nad dwiema białymi jako oświetlenie bagaznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi