gipsiarz Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Jest tutaj poruszony temat o pieszych. Dlatego tez pozwole sobie powiedziec cos takiego: Zalozmy ze ktorys z nas bedzie przechodzic przez droge i oslepi go slonce i nie zauwazy auta bez swiatel... No ale fakt wtedy bedzie winny kierowca a nie pieszy, ktory zginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Sprawcami wypadków w ok 80% są kierowcy - jego bądą widzieć on juz mniej jeżeli chodzi o pieszych, rowerzystów, zwierząt itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Ale ilu z tych 17% jest pijanych, lub starych babć/dziadków dzieci biegnących za piłką, którzy wtargnęliby na drogę bez względu na obecność zapalonych świateł. Zastanawiam się czy Philips Polska nie przyczynił się do tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Mi sie wydaje ze poprostu nie ktore osoby sa negatywnie nastawione do obecnej wladzy i czy przepis dobry czy zly musza mowic "NIE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Nie będę ukrywać że ich nie lubię... Ale o polityce się nie gada. Bo najczęściej z tego są konflikty. Pamiętam jak szef coś powiedział o Kaczyńskich a był bardzo za nimi. Ja strzeliłem wiązankę że to że tamto. Wszyscy umilkli, a ja szybko kapnąłem się że coś jest nie tak i zatrzymałem dyskusję. Na szczęście szef uwielbiał mnie, i uważał że byłem świetnym pracownikiem, i chciał żebym został. I politycznie przemilczał mój tekst... I ja już wiem żeby tematów politycznych nie ruszać, szczególnie w pracy. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 http://www.poboczem.pl/tylko-w-polsce/news...tla,900264,3876 wymieklem. kudos dla polskiej mysli technicznej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mi się wydaje że ten cały artykuł jest przeciw wynalazcy. Ciekawi mnie tylko co on zrobi nocą jak faktycznie będzie potrzebował świateł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 nalepi na drodze papier pomalowany swiecaca farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Panowie ja uważam ze ten pomysłowy pan to kolejny za przeproszeniem debil który twierdzi że ten przepis jest bzdurny oświadczam że jak ktoś jest taki na tym forum to osobiście mu kupię komplet żarówek do jego samochodu (zaraz właściciele ksenonów się zlecą) bo nie dopuszczam do siebie myśli że jest ktoś kto przedkłada swoje i innych życie i bezpieczeństwo nad 8 zł bo tyle kosztuje żarówka do reflektora. co do mandatów to powinny być wysokie w pierwszym okresie wchodzenia w życie tej ustawy bo dziś jadąc (15 min temu) na trasie w lesie ok 5km naliczyłem 12 samochodów bez włączonych świateł a przecież jasno już nie jest Q#%*^####a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (zaraz właściciele ksenonów się zlecą) :-/ a juz myślałem ze sie złapie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wredna_Ryba Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Statystyki... Jeśli komukolwiek ten przepis może uratować życie, choćby jednej osobie na rok, to moim zdaniem warto... Kto wie, może mi lub Tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 W ogóle nie rozumie sensu tego pomysłu. Przecież z daleka to będzie widać tak jakby światła były wyłączone bo naklejka raczej nie wytwarza źródła prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 zadna zarowka nie wytwarza zrodla pradu... to moze tylko fabryka co robi baterie albo akumulatory nie jest nawet zrodlem pradu. zarowka w ukladzie elektrycznym jest odbiornikiem i zamienia prad w energie cieplna i swietlna (proporcje masakryczne bo nawet odpowiednio okolo 90/10 - 80/20; wyjatkowo malo wydajne zrodlo swiatla :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 DrNO przepraszam ze sie źle wyraziłem Chodziło mi o to że gdy będziesz patrzył w stronę słońca to załączone światła zobaczysz (a na pewno jest większe prawdopodobieństwo) natomiast naklejki raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ano fakt... ja tez sie zastanawiam nad sensem czegos takiego... moze i w sloncu widac lepiej, ale tu chodzi o momenty, gdy wlasnie przod auta jest w cieniu, slonce swieci w kufer, wtedy za przeproszeniem g widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi