Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Cabasse auditorium "ERROR"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

j.w. moje radio się zablokowało - wyświetla się napis "ERROR". Wymienilem aku, wpisałem kod który miałem w papierach..."ERROR", potem udałem się na stronkę, którą polecał ktoś z forum. Podałem serial radia itp i dostałem kod (inny niż w papierach). Wpisuje go i "ERROR". Wyjąłem radio i zauważyłem, że był urwany przewód, który wchodzi w kostkę (3 piny). ktoś go wcześniej lutował. Czy nie powinna iść do radia wiązka 3-ch przewodów?

PS: radio do momentu wymiany aku działało bez zarzutów.

Wymiana akumulatora zasadniczo ma niewiele wspólnego z funkcjonowaniem radia. Poza tym że oczywiście musisz ponownie pow wymianie wbić kod. No ale wiemy że to nie jest przyczyną.

Czy usterka nie wystąpiła czasami podczas tych największych mrozów jakie ostatnio były ??

• 1 miesiąc temu...

Mike otóż czy mógłbyś napisać jak to zrobiłeś że przestało Ci wyskakiwać error bo napisałeś że już działa ale nic więcej czy samo zadziałało czy coś zrobiłem. Mam podobny problem bo wyjąłem bezpiecznik od radia no i musze je zakodować i teraz nie wiem czy mam dobry kod dlatego chciałem zapytać czy może ktoś się orientuje jeśli nie to jutro wyciągne radyjko spisze te numery i skorzystam ze strony ale jeszcze dla pewności dam zdjęcia do teczuszki jaką mam z renault z numerami nadwozia a powyżej 4 cyfrowy kodzik który mimo wszystko chyba nie jest kodem do radia ale jeśli ktoś zna jego przeznaczenie chętnie się dowiem do czego on służy.

i oto ów teczuszka ; )

abc2

a to te dwa kody tzn jeden numery nadwozia a drugi cztery cyfrowy nie wiem do czego?

abc1

będe wdzięczny za pomoc ; ))

• 2 lata później...

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem. Doprowadziłem na biwaku do rozładowania akumulatora i gdy już go naładowałem okazało się że radyjko Cabasse żąda kodu. Poczytałem jak to zrobić, znalazłem w książce kod do radia i przystąpiłem w\g instrukcji do wpisania kodu jednak joystickiem przy kierownicy nie można zmieniać cyfr tak aby wklepać kod ciągle wyświetlają się 4 zera i przy kazdej próbie wpisania słychać tylko dzwięk "beep"

Czy ktoś może coś poradzić co z tym fantem zrobić, a może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem?

Dodam jeszcze że odłączyłem obydwie klemy z akumulatora w celu resetu radia (ok. 5 min)

Proszę o odpowiedz.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...