yedayoo Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ostatnio przy jeździe w korku zauważyłem dym spod kalpy silnika. Wskaźnik temperatury jest minimalnie wyżej niż połowa, płyn do chłodnicy wlany Problem pojawia sie po przejechaniu niewielkiej odległości ok 5km. W środku nie czuc żadnego zapachu i nie świeci się zadna kontrolka. Nie wiem czy jest to jakas usterka, czy tak się poprostu dzieje kiedy silnik jest nagrzany klapa mokra a na zewnątrz jest zimno? :-/ Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co to może być Przeszukałem forum ale tam jest tylko wzmainka o podobnych wadach z tym, że u mnie nie czuć żadnego zapachu a alternator jest wymieniony jakies 2 tys temu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 to napewno dym?Może para... u kumpla widziałem taki efekt,ale u niego było sparciałe wygłuszenie maski. otwórz maskę i zerknij,jeśli nie widać dymu;co łatwo rozpoznać,znaczy ,że poprostu paruje woda na masce,wkońcu silnik gorący,a maska zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 szczerze mówiąc ciężo stwierdzić byc może to para, nic nie wskazuje na jakąś usterkę ale wolalem zapytać czy ktoś nie ma podobnego problemu. A wiesz może jak zadziałać, żeby nie parowało aż tak bardzo? Przyglądałem się w korku na inne samochody nawet renówki no i u nich nie było nic podobnego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Zacznij od tego czy nie ubywa ci płynu. Nie jeździj po kałużach 100km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 płyn jest cały czas na tym samym poziomie, regularnie to sprawdzam i nie ubywa niczego myslisz, że poprostu coś zamokło? faktycznie ostatnio na samochodzie leżała tona śniegu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 miałem podobnie, zachlapana chłodnica po nagrzaniu "dymiła". Oczywiście woda wyparowała i do następnego zachlapania Jak Ci będzie dymić i się zatrzymaj, otwórz maskę i zobacz z kąd to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi