sul_piotrek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 W swoim Scenicu z 2000r. zauważyłem ostatnio, że chcąc otworzyć pojazd muszę się do niego zblizyć i to na odległośc ok. 3-4m by zadziałeł CZ. Wymieniłem już baterie i to niestety nie pomogło. Jeżeli ktoś miał taki wcześniej problem i poradził sobie z nim to prosze o podpowiedź. POZDRAWIAM Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 CZ masz na podczerwień czy na fale radiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sul_piotrek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 a po czym można rozpoznać czy jest to sterowanie podczerwienią czy radiowo: Kluczyk mam typowy na środku przycisk do zamykania/otwierania, a obok dioda która sygnalizuje naciśnięcie przycisku. Do wymiany baterii odkręca się z tyłu 1 śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 na podczerwień to masz w podsufitce moduł, i żeby CZ zadziałał to musisz wycelować w ten moduł (jak pilot do TV) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sul_piotrek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 zgadza się na podsófitówce obok przycisków do oswietlenia wnętrza jest tam takie kółeczko bbodajże ze znaczkiem kłódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 To jest kontrolka zaryglowanych drzwi. Czujnik pilota to taka czarna banieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sul_piotrek Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 wcześniej z 20-30m bez problemu otwierałem i wcale nie musiałem celować w ten "sensor" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 bo w takim razie masz na fale radiowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sul_piotrek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Po wymianie baterii dzisiaj jeszcze zrobiłem zgodnie z instrukcją z PIKURA dokonałem synchronizacji nadajnika i jednorazowo z dalszej odległości mogę zamknąć bądź otworzyć samochód ale następny cykl już niestety z bliska 2-3m. Czy jest ktoś zorientowany w czym może tkwić przyczyna? jeżeli tak to bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 spróbuj jeszcze raz go zsynchronizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sul_piotrek Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 za kazdym razem to samo jak wyzej opisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W gre moze wchodzic: 1. jezeli masz na podczerwien: to zabrudzenie diody przy kluczyku (nadawczej, podczerwieni), proponuje zebys wzial telefon, tkory ma aparat i kamere i wycelowal w obiektyw, podczas przyciskania kamera telefonu lapie podczerwien, sprawdz czy swiatlo jest jase czy nie, to sobie sprawdzisz czy masz problemy z nadajnikiem - warto dla porownania wziasc jakis kluczyc z innej "dobrej" meganki. 2. jezeli masz na radio to w gre moze wchodzic kilka rzeczy: jakas interferencja z zewnatrz znosi Ci fale albo dziwnie wzmacnia, masz zrabany nadajnik w kluczyku, w miejscu gdzie testujesz CZ sa odbicia (bloki, sciany, anteny itp itd). Jak nosisz komorke razem z kluczykami to silne promieniowanie elektormag. moglo zaszkodzic kluczykowi. Ze strony samochodu jest taka mozliwosc, ze przestala kontaktowac antena i np. wisi tylko na krotkim kablu i ten kabel robi za antene a w promienu 3 m latwo nawet na cos takiego sygnal zlapac - nie wiem gdzie jest antena od radiowego CZ. Mam nadzieje, ze sie wszystko wyjasni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 u mnie mam sasiada z volkswagonem, ktory wybitnie zakloca dzialanie mojego pilota. kiedy tego wozu nie ma w poblizu to pilot dziala smialo przez ulice, tak ze z drugiego pietra moge sobie auto otwierac. ale wystarczy ze stoi przedemna np i juz od przodu auta nie otworze, a z innych kierunkow spada do 2-3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi