Aspirant44 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Mam być może banalne pytanie, ale wolę sie upewnić: Jak podłączyć gniazdo zapalniczki i pod który bezpiecznik aby było ono zasilanie w sposób ciągły- bo aktualnie zasilanie jest tylko w momencie włączenia zapłonu. Niedawo kupiłem samochodową chłodziarkę która zasilana jest 12 V, a wyłaczeniu zapłonu wyłącza się i chłodziarka.I jeszcze jedno, mam cichy (przytłumiony) sygnał klaksonu w moim Scenicu, czy jest możliwość jego regulacji czy trzeba go przeczyścić. Liczę na Waszą pomoc i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonjak Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 zapalniczkę u siebie podłączyłem pod przewód który zasila radio i w ten sposób mam na stałe 12V co do klaksona to nie wiem czy jest u Ciebie jakaś regulacja ale z tego co kojaże to czyszczenie chyba nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Aspirant44, O klaksonie już trochę było na forum. Zaprzęgnij opcję do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi