mih00 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam, ostatnio zauważyłem, że na sprężarce od klimy pojawiła się zielona substancja, podejrzewam, że rozszczelniła się sprężarka, a ten zielony płyn to olej. Co za tym idzie klimatyzacja nie działa :/ . Ma ktoś jakiś pomysł, jak można się pozbyć tego wycieku lub ewentualnie poleci mi warsztat w Łodzi co się kima zajmuje, zrobi to w rozsądnej cenie i porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awaqatal Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Sam to raczej nic nie zrobisz! musisz pojechać do jakiegoś warsztatu (tyle że w Łodzi to akurat żadnego nie znam) tam powinni podpiąć Ci cały układ do maszyny napelniającej klime, która w trakcie procesu wymiany czynnika r134a robi podciśnieniowy test szczelności jak się okaże,że masz wyciek to powinni do układu podać taki specyfik świecący w promieniach UV ewentualnie napełniają instalację azotem(tylko takim z butli bo azot musi być czysty) no i powiedzą gdzie masz ten ewentualny wyciek! Choć mi to sie wydaje że raczej olej z klimatyzacji to to nie jest bo jes tam go naprawde niewiele dosłownie kilka gram wię może to caś innego. Acha i przed wizytą w serwisie śilnik musi pracować chwile żeby w komorze silnika było cieplo bo poniżej 18 stopni kimatyzacia nie działa a przynajmniej nie tak jak powinna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 powiem szczerze, ze nie wiem co to jest, w każdym razie była to zielona maź, jak wcisnąłem śrubokrętem zaworek od gazu, to gaz psiknął, pozostawiając na śrubokręcie zielony osad.. hmm. jak się napełnia klimę to dodaje się jakiś barwnik do tego wszystkiego? powiem szczerze, ze jestem w szoku, bo sprężarka jest mokra, a gaz w układzie jeszcze jest?!?! nie wiem jak to możliwe ... w każdym razie klima się już nie włącza. będę musiał chyba poszukać jakiś serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 jak się napełnia klimę to dodaje się jakiś barwnik to tego wszystkiego? Tak, dodaje się olej niskotemperaturowy, który smaruje cały układ oraz dodaje się kontrast o kolorze jaskrawozielonym w celu wykrycie nieszczelności. Jak jest wyciek, to po oświetleniu lampą UV widać gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matavase Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 jest firma w Łodzi: Laser Sinex, ja mieszkam w W-wie i kilka kompresorow do regeneracji juz do nich wyslalem. Dają roczną gwarancję i rachunek. Kompresor A/C po powrocie od nich wyglada jak nowy i działa jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Dziękuje kolego, a powiedz mi ile kosztuje taka przyjemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matavase Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nie pamietam dokladnie bo ceny są rózne , od ok 300 zł do ok 800. Ja wysyłalem tam kompresory do aut amerykańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 To ja już po naprawie klimy Może komuś się przyda ta informacja. Bylem w firmie laser-sinex, okazało się, że mój kompresor nie nadaje się do regeneracji, więc musiałem nabyć drugi zregenerowany (i tu już mniej optymistycznie) koszt to 790zl + płukanie układu i nabicie 200zl :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi