jaco-m Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. Mój samochód to Scenic Grand 1.9 dci z 2005-o roku Ostatnio w moim Sceniku wymieniałem pasek rozrządu, okazało się też że czujnik oleju przepuszcza olej więc został wymieniony i po wymianie tego czujnika komputer nie pokazuje poziomu oleju dlaczego tak się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Mysle ze to pytanie do ASO. Może reset kompa pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Czujnik oleju nie ma nic wspólnego z czujnikiem poziomu oleju, to dwa niezależne czujniki. Czujnik poziomu oleju znajduje się w misce olejowej, jeżeli się nie mylę to znajduje się on po lewej stronie silnika, stojąc przed samochodem. Sprawdź czy czasem przy wymianie rozrządu nie wypieli Ci wtyczki od tego czujnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras76 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Witam, A ja zapytam tak. Ostatnio u teścia odpalałem auto (scenic 1,5 dci 2003 80km) i na wyświetlaczu pojawiło się OELSTAND OK a następnie OELSTAND i pod spodem takie znaki ooooo. Co to oznacza. Ostatnio miał wymieniany rozrząd, olej i filtry. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 na wyświetlaczu pojawiło się OELSTAND OK a następnie OELSTAND i pod spodem takie znaki ooooo Poziom oleju OK, a ooooo to znaczy ile jest oleju, czyli jeśli same "zera" to jest full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 i pod spodem takie znaki ooooo te znaczki to poziom oleju jak są wszystkie to jest pełen stan, a jak zaczną znikać (od prawej) to znaczy, że poziom oleju się zmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras76 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Dzięki bardzo. Wydawało mi się, że tam jakieś wartości, np. do następnej wymiany oleju, albo coś powinno być. Ale skoro wcześniej był komunikat OK to nie przejmowałem się tym. Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi