Malefisto Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam Czy przyciemnial folią ktos z was samemu tylną szybkę w kombi, tylne boczne zrobiłem bez problemu ale tylna w klapie nie idzie mi jedno miałem jedno podejście i kawął folii do wyrzucenia , szyba jest wygięta w dwóch kierunkach i powstają maxymalne zagięcia na folii których nie mogę wygładzić. macie jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Z tego co mi jest wiadomo tylną szybę przyciemna tnąc folię w paski. Też miałem taki problem w CLIO i odpuściłem i kupiłem roletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkB Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Można to zrobić,odpowiednio nacinając folię.Jednak szczerze powiedziawszy roboty jest przy tym od groma.Podjedź może do jakiejś firmy,która się czymś takim zajmuje.Oni wiedzą co i jak.Koszt takiej operacji(w mojej okolicy)to ok 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Malefisto, jak sam nie robiłes nigdy to nie zrobisz... tzn. zrobisz ale bez efektu, po drugie folia którą sprzedają ta po 10-15zł za rolkę to smelc, rysuje się szybko się wybrawia a przy montażu na samochód trzeba bardzo uważać i nie używać tego ściągacza do wody co jest w zestawie... najlepiej podjechać do firmy która się zajmuje takimi rzeczami i zrobić u profesjonalistów, efekt będzie naprawdę widoczny... co do cen do W-wa pewnie droga bo za tył szybę ze 150-200zł biorą w Łodzi ok 120zł... może u da mi się rabat dla klubu załatwić w Łodzi w firmie AMS (znam akurat dobrze właściciela) ale to i tak jest nie tania robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Robiłem sam juz kilka samochodów ale nigdy tylnej szyby, w megance okleiłem też wszystkie tylne boczne tylko pozostała sama tylnia , chyba będę próbował to zrobić tnać ją na paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Malefisto, wiesz co jest jeszcze jedno wyjście podjedź z tą folią którą oklejałes szyby do firmy która się tym zajmuje, pewnie za połowę ceny normalnej założą ci na auto... i sprawę będziesz miał z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tico0 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Robiłem sam juz kilka samochodów ale nigdy tylnej szyby, w megance okleiłem też wszystkie tylne boczne tylko pozostała sama tylnia , chyba będę próbował to zrobić tnać ją na paski Skoro robiłeś już kilka samochodów powinieneś wiedzieć że jest folia termokurczliwa która idealnie nadaję się do takich wygiętych szyb i robi się to na ciepło i jest super a cięcie na jakieś paski to według mnie amatorszczyzna.... ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Wiem że jest folia termokurczliwa i taką właśnie kupiłem tylko interesuje mnie metoda nakładania tej folii na tylnią szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Malefisto trzeba było to w pierwszym poście napisać, że masz termokurczliwą, raczej wtedy nikt by Ci nie kazał jej ciąć w paski, tylko podgrzać, żeby się skurczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 termokurczliwa - podgrzać cos w tym jest zdunman może i masz rację ,, a tak na poważnie to proszę o odpowiedź kogoś kto robił sam tylną szybę Jak to zrobić w praktyce czym podgrzewać, czy kleić tak samo na wodę z płynem i potem podgrzewać itp. itd , etc....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tico0 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Kleisz normalnie jak zwykłą folię tylko tam gdzie widzisz że robi się zakładka trzeba podgrzewać te miejsca aby folia się skurczyła i dopasowała do szyby. Podgrzewasz to taką elektryczną opalarką z dyszą na końcu taką najbardziej płaską i szeroką aby ogrzewać jak najszerszą powierzchnię-suszarka nie bardzo się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafdom78 Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Tą folie kupiłeś zapakowaną w rolce, czy kupowałeś na metry i ocinali z jednej duzej rolki? Jakiej firmy jest to folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 fairmy carpoint kupiłem od znajomego ale wiem ze on zakupił na allegro po 70 zl za rolkę 50x300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafdom78 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Nie spotkałem jeszcze się z folią tej firmy. Profesjonalne folie termokurczliwe to firmy: 3M, Armolite, Sungard.Wystarczy te 50 cm na pokrycie tej szyby, czy bedziesz musiał robić z 2 kawałków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malefisto Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 wystarczy 50 cm na pokrycie tylnej szyby szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi