meganecoupe02 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 tommi, ale u Ciebie 'troszkę' więcej jest zrobione pod maską niż u Waldka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 już min 1km przed dojazdem do celu nie pałujedokladnie tez tak robie ,staram sie na chwile przed meta nie kręcić juz silnika powyżej 2000ob.Poza tym nie zrobiłem chipa po to,żeby nostop pałować tylko dla komforu przy wyprzedzaniu i troszeczkę mniejszego spalania.Nie sztuka jest zajeżdzić turbinę nieumiejętnym dbaniem o nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel44 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Wczoraj odwiedziłem tunera z moją Meg 1,5 DCi 106 PS 2008r. Przebieg samochodu 54kkm. O dziwo samochód trzymał serię. Wyszło 105,9 PS i 236 Nm. Poniżej przedstawiam wykres z hamowni. Jeżeli chodzi o odczucia z jazdy, to masakry nie ma. Ale tak jak chciałem program jest łagodny. Opłacało się jechać tak daleko. To już drugi samochód robiony u tego tunera. (Nazwa firmy widnieje na wykresie) :) Uploaded with ImageShack.us P.S. Co do spalania to nie mogę jeszcze wiele powiedzieć. Zbyt mało przejechanych kilometrów, oraz uciecha z zabawy zawyża spalanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Daniel44 wydaje mi się, że stanowczo za mocno go podkręciłeś, takie wyniki to dla 1.9 ! Zdrowa granica dla tego silnika to jakieś 115/260, weź pod uwagę że wywodzi sie z jednostki bazowej 65/160 lekko tylko modyfikowanej oprzyrządowaniem i programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel44 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Po 9 koni przyrostu to sie nie opłaca jechać. :) Silnik jest bardzo podatny na tuning. Ze względu na sprzęgło i dwumas musieliśmy ostudzić swoje zapędy. Moment wypluwał 310 Nm przy 124 PS. Wydaje mi się, że silnikowi nie zaszkodzę. Katować go nie mam zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 znam takiego co z VR6 VAGa zrobił 500KM, bo jest podatny na tuning :-P nawet wygrali MP na ćwierć mili, i nie było już czym jeździć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 scar to nie "lekka" modyfikacja, 105KM jest mocno przebudowany, to zupełnie inna jednostka od 65KM w Clio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel44 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Nie ma się co martwić na zapas. Jak się postarasz i to 65PS zajeździsz w krótkim czasie na fabrycznym sofcie. Nie ma co panikować. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Daniel44 wydaje mi się, że stanowczo za mocno go podkręciłeś, takie wyniki to dla 1.9 !przeciez 1.9dCi ma prawie tyle w serii... 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarynDCI Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 OAK, ile już przejechałeś po chipie, jak sprzęgło? Planuję jeszcze w tym roku podnieść moc (82 seria) i zabieram info :) PS. Zwiększone dymienie ma duży wpływ na DPF? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 MarynDCI, a 82 konny ma FAPa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 OAK, ile już przejechałeś po chipie, jak sprzęgło? sory, że się włączę do odpowiedzi. Po identycznym podkręceniu i 30 tysiącach normalnej jazdy, sprzęgło miałem bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarynDCI Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Scar, zero różnicy po 30 tys to pewnie sprzęgło jest przystosowane pod większe obciążenie :) Tak z ciekawości zapytam czy wiecie może czy w oryginalnym stu konnym 1.5 Dci jest to samo sprzęgło co w silniku o mocy 82 km? Racja, 82 KM nie ma filtra cząstek stałych. PS. Jestem nowym właścicielem megane II z tym silnikiem, doczytałem, że w wersji 1,5 dci przytrafiają się nagminne awarie układu wtryskowego. Przytrafiła się komuś taka awaria i czy tuning może mieć na to duży wpływ? Z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 PS. Jestem nowym właścicielem megane II z tym silnikiem, doczytałem, że w wersji 1,5 dci przytrafiają się nagminne awarie układu wtryskowegopoczytaj na forum.Użytkownicy tych małych silniczków :) pisali o zależności awarii od firmy jaka dostarczała uklady wtryskowe.Ja na zawirusowanym silniku przelatalem na orginalnym sprzęgle coś ok.270tkm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 czy w oryginalnym stu konnym 1.5 Dci jest to samo sprzęgło co w silniku o mocy 82 km? nie jest. Przy tuningach zaraz po pojawieniu się tego modelu [82], jak poleciało sprzęgło mogli wymienić na [101] zanim złapali, że to przez zbytnie podkręcanie i styl ściganej jazdy = palenie gumy na start i pisk przy chamowaniu* :) *- celowo użyte "ch" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi