wopa Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Lisiu90. A jak wygląda używanie, tego zestawu z wyświetlaczem kolorowym, w dużym słońcu? bo właśnie tego się obawiam. Z doświadczenia z telefonami wiem, że kolorowe wyświetlacze nie sprawdzają sie w słońcu. Sam używam np. na plaży telefonu Motorola F3 z tzw. papierem elektronicznym (czarno-biały) zamiast typowego wyświetlacza. A je nie chcę mieć zestawu jako "bajer" tylko jako urządzenie użytkowe do rozmów telefonicznych w każdych warunkach. Zestaw Alcatela który miałem w samochodzie i nadal mam ale na razie nie zamontowany (piasłem o tym wyżej) jest przystosowany do telefonu nie posiadającego kolorowego wyświetlacza i sprawdził się znakomicie nawet w ostrym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 To ja też proponuje CK7W. NIc nie kleisz, (poza mikrofonem i pilotem) nie wiercisz. Demontaż zajmuje kilka minut. Wadą jest, że pracuje na bluetooth więc nie podładujesz telefonu. Centralkę chowasz z przodu od strony pasażera za tapicerkę, głośnik chowasz w środkowym tunelu między wygłuszeniem w plastikami tunelu, jest tam przerwa na taki drobiazg. Szybko sprawnie i bez więszych zniszczeń. Zaletą jest niska już cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Marcin Szymansk, małe sprostowanie: 1. CK-7W pracuje zarówno poprzez kabel (CA-27) jak i przez BT 2. Jeśli pracujesz na kablu sprawa ładowania telefonu jest załatwiona automatem natomiast jeśli korzytasz z BT to do centralki w miejsce kabla CA-27 podpinasz kabel CA-116 (dołączony i kompatybilny tylko z nowszymi zestawami) z popularnym wtykiem 2mm i teoretycznie sprawe masz załatwioną - naturalnie jeśli wtyk pasuje do twojej słuchawki - bo jeśli nie to wtedy trzeba troche pokombinować (ale się da) Ja swoją centralkę przykręciłem za pustą kieszenią pod radiem również w środkowym tunelu, ale tylko z racji tego że ciągnąłem kable audio do radia (dokupiłem moduł). Montaż bajecznie prosty (w serwisie chcieli 150PLN) i cena również atrakcyjna (ja swój zestaw razem z fvat wyrwałem za 239PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Panowie a jaki zestaw zapewni mi możliwośc rozmowy z wykorzystaniem głosników radiowych? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Każdy, trzeba kupic specjalną przejściówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Marcin Szymansk, a mógłbyś coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 To ja też proponuje CK7W O szukałem dług i wreszcie ktoś się znalazł co to cudo posiada. Ja zakupiłem auto z tym zestawem ale mój kabel do tel. wychodzący zapewne z centrali jest uszkodzony ( połamane piny itp.) kabel wychodzi z miejsc w którym jest kostka serwisowa. Ale nie wiem gdzie francuzy mogły schować centralkę bo chciał bym wymienić ten kabe i zestaw był by sprawny !! potrzebował bym pomocy kolegów w jaki sposób można zdemontować te boczne osłony z konsoli centralnej by poszukać tego modułu i wymienić kabel. Szukałem na forum jakiegoś MODA ale nie znalazłem. Pomożecie mi w demontażu moje Renatki II ph I ? Zestaw fajny wiec chciał bym aby był sprawny.... Za okazaną pomoc z góry dziękuję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a przez BT nie możesz sie podpiąć do zestawu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Cięcie wiesz co nie wiem czy on go ma ... na to nie wpadłem ale chyba raczej nie było by kabla jak by miał BT co ? zaraz sprawdzę.... Polecam lekturę regulaminu forum, odnośnie cytowania. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 CK-7W działa i po kablu i po BT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 w związku z tym, iż BT działa a ja jestem 10 PLN do przodu więc kolega athlon64x4, ma u mnie browca !! stałem się szczęśliwym posiadaczem całkiem fajnego zestawu głośnomówiącego do samochodu !! :P :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jednak montuje stary poczciwy zestaw głośnomówiący. Schemat podłaczenia poniżej. Wady zestawu: - telefon starszej generacji Zalety zestawu: - wyświetlacz telefonu widoczny w słońcu (w telefonie wyświetlacz niekolorowy o podświetleniu brudno-żółtym ) - wyciszanie automatyczne radia przy rozmowach wychodzacych oraz przychodzących - sekundowe przerwanie właczonego radia i sygnał przy przyjściu sms-a - po umieszczeniu telefonu w uchwycie telefon jest gotowy do rozmów (także bez kluczyka samochodowego) i następuje potwierdzenie tego sygnałem oraz włacza się ładowanie - po wyłaczeniu silnika sygnał przypominający o zabraniu telefonu telefonu - po właczeniu silnika sygnał gotowaości działania zestawu [ Dodano: 2009-06-03, 22:51 ] dodano 22:51 Już zestaw podłaczony. Wszystko gra " jak w ksiażce pisze". Wszystkie przewody pochowane. Przy montażu nie zrobiłem żadnej dziurki. Jedym słowem mozna zdemontować i nikt nie zorientuje się, że był zainstalowany zestaw. Jestem zadwolony. Za kilka dni zabieram sie za instalacje alarmu. [ Dodano: 2009-06-11, 23:39 ] A oto efekt. Zmontowany zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi