pelson91 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 wymieniona poduszka pod skrzynią biegów, kupione lampy przednie Dayline black 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 ja w sceniolu drugim przetarłem tylko przed wyjazdem szybę tylną, klosze lamp i tablicę rejestracyjną z nalotu soli, przy takich temperaturach nawet myć się nie chce. Natomiast Renia Megi Scenic I, garażująca pod chmurką a dosiadana najczęściej przez syna, po prawie tygodniowym postoju odpaliła bez problemów przy -14°C i została zabrana na spacerek. Aż mnie zdziwiło, że prawie 4,5 letni akumulator jeszcze może.... tak dobrze zakręcić dieselkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Zakupiona pompa wody, czujnik temp. wody oraz termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYLO Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Wymienione : Tarcze 2 szt. i komplet klocków = 300 zł Pasek rozrządu = 70zł Pompa wodna = 150 zł pasek od klimatyzacji i pompy wspomagania = 40 zł 2 przednie głośniki na głośniki HERTZ 60W RMS = 190 zł filtr powietrza = 30 zł Płyn w ukłądzie chłodzenia = 25 zł (lany z beczek owiele taniej) spinka szyby przedniej kierowcy = 50 zł z przesyłką (dostałęm 5 spinek gdzie potrzebowałęm 1 sztuki ;/ ) ślizg szyby przedniej pasażera = 43 zł z przesyłką świece NGK komplet = 49 zł nower radio = 130 zł tutaj musiałem już zaoszczędzić Naprawione: przednia prawa szyba pasażera (zeskoczyła sprężynka ze szczotek silniczka) żarówki podswietlenia deski rozdzielczej regulacja zaworów (według książki WKŁ) naprawiony wydech (łącznik ruchomy = 50 zł) silnik krokowy (przeczyszczony bo obroty spadały poniżej 500 teraz mam około 750) spryskiwacze (silniczek spalony cena 70 zl orginał ja kupiłem od innego modelu za = 30 zł) Moj wydatek na dziś = 1157 zł ja .******** połowa mojej wypłaty a efekt mizerny ;/ bo jeszcze mam dużo do zrobienia ;/ no ale kiedyś musiałęm to wymienić Aha. dodam jeszcze że wszystko robiłem sam bo nie stać mnie na warsztat, za wymiane paska chcieli 250 zł, za układ wydechowy 150 zł wspawanie łącznika o reszczie nie bede już wspominał ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DizzyX Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Zmieniłem radyjko na inne Przy okazji zreanimowałem kostkę ISO. Radio, które dziś założyłem, cały czas wyświetlało 'TEL' - czyli wyciczenie spowodowane rozmową telefoniczną (taka funkcja)... coś mnie tknęło do tego, by zobaczyć co jest pod izolacją, która była na mojej kostce ISO... poprzedni właściciel zamieniał kiedyś kable +12 po stacyjce i +12 stałe... z tym że ciął kable ;| na dodatek... skręcał je i nawet nie zaizolował... Efektem było zwarcie kabla odpowiedzialnego za telefon z +12V... dobrze że żadne radio mi się nie spaliło ;| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateq111 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Umyta na bezdotykówce za 8zł szybko musiałem się uwijać. Przy okazji odkurzona, wymyte szyby itd. <-Ogólnie mówiąc wysprzątany środek. Dolany płyn do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekMAN Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Wymienione łożyska przednich amortyzatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Swoją drogą przygotowania do wiosny pora zacząć. Wczoraj samochód pojechał do mechanika na małe wymiany a mianowicie: 1. Olej Mobil 1 10W40 (sygnowany jako GM Genuine) 2. Filtr oleju MaxGear 3. Filtr powietrza Hart 4. Tarcze hamulcowe ATM Mikoda 5. Klocki hamulcowe Ferodo Premier 6. Świece zapłonowe NGK V-Line 7. Przewody zapłonowe NGK 8. Płyn do wspomagania Elf Elfmatic 9. Płyn chłodniczy Hart 10. Akumulator Schmitz 50AH 11. Czujnik temperatury wody EPS 12. Termostat Wahler 13. Pompa wody Ruville 14. Pasek rozrządu Gater PowerGrip [center:d0545bd27c] [/center:d0545bd27c] Trochę się tego zebrało Mam nadzieję, że odwdzięczy się bezawaryjną jazdą :good: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Fiuuu, poszalałeś Wsadziłem nowe radio, wreszcie mam MP3 z pendrajwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Zalana do fulla i umyta :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Umyłem renia tylko gdy postawiłem ją pod blok ktoś mi ja ochlapał błotem i nadal jest brudna :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Niestety albo i "stety" inwestycja w nowy akumulator Varta Blue Dynamic 60Ah i 540 rozruchowego ;D (tylko 285,- zł) , ponieważ megi zablokowała się już po raz czwarty, ponoć przez spadek napięcia podczas postoju pod chmurką w tych ekstremalnych mrozach -22. Poza tym stary aku to jakiś mega feler... firma arctic (krzak), i prawdopodobnie szlag go już trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Nowych wycieraczek sie doczekała :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczek9215 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Odebrałem od mechanika po naprawie: Pasek rozrządu napinacz paska pasek uszczelniaczy 4PK pasek uszczelniaczy 3PK simering wałka Pompa wody "HEPU" Uszczelka głowicy Uszczelniacze zaworowe(kpl) uszcelka pod zaworami Planowanie głowicy płyn do chłodnicy a i jeszcze naprawa tumnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 umyłem, wysprzątałem, nawoskowałem :P No i przyszły części :P tylne lexusy black, tłumik końcowy Ulter, aluramki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi