damian_opole Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Pozytywnie przeszła badanie techniczne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dzisiaj nic bo nie mogłem skorzystać z cennych porad forum :!: Tak poważnie to nie miałem problemu, ale nie mogłem wejść na forum od wczoraj. Dopiero teraz jest w porzadku :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian771 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wymiana oleju na ELF 5W40 Full syntetyk wraz z filtrem powietrza ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 W obydwu sceniolach drugich zabudowałem pod maski i podłączyłem ultradźwiękowe odstraszacze futrzaków. Krótki opis tu: http://megane.com.pl/topic/27614-gojgien-15-dci-106km-78kw-2007r-ph-ii/ (koniec 1 posta, z dzisiejszą datą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dzisiaj korzystając z wiosennej pogody, grandziol umyty, odkurzony oraz pociągnięty woskiem w płynie. Teraz sobie lśni w garażu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zatankowany do pełna i najniższa norma jaką zdołałem do tej pory uzyskać :!: 5,88l/100km :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wprawdzie wczoraj, ale.. Doprowadziłem do końca temat z otwieraniem tylnej klapy - otóż doszedłem do tego, że zamek nie otwierał się przy dużej wilgotności, czyli przy deszczowej pogodzie lub po umyciu auta. Zdjąłem plastikową nakładkę klapy, pod którą jest wiązka do lampek oświetlających rejestrację i do przycisku otwierania bagażnika - wiązka okazała się być popękana, a przewody w środku połamane i pośniedziałe. Wiązkę w zasadzie odtworzyłem od nowa lutując nowe przewody do wtyczek, całą wiązkę zaizolowałem taśmą samowulkanizującą i izolacyjną, a plastikową nakładkę założyłem z użyciem Auto-Kitu, który zapobiega dostawaniu się wody od góry poprzez szczelinę między tą nakładką a klapą. Fabrycznie jest tam coś w rodzaju uszczelki, ale mnie to bardzie przypominało rozmokniętą masę papierową, więc wywaliłem to i uszczelniłem po swojemu. Teraz zamek działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A ja Megi zrobiłem dzisiaj dzień wolny. Nigdzie nie będzie mnie musiała wozić. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Konkretnie wczoraj. Ide sobie ze śmieciami, spojrzałem na auto. Na tyle po lewej stronie progu coś wisi. Podszedłem, schyliłem się a tu wisząca zaślepka progu. Dotknąłem i została w ręce. No cóż, zużyła się i rozpadła. Jakiś czas temu odpadł z niej baranek a teraz koniec. Znalazłem coś podobnego(jajowaty kształt). Wlepiłem na gumowy klej z pistoletu, zapryskałem barankiem pod kolor i siedzi. Na półce leży popsuty oryginał więc chyba poszukam na przyszłość. Ciekawe ile to kosztuje w serwisie bo zostają jeszcze szroty ale tam to pewnie w podobnym stanie co mój oryginalny. Oryginalna zaślepka jest gumowa. Wsadziłem podobny towar ale plastikowy(też od jakiegoś renault z okolicy świateł) Edytowane 6 Stycznia 2013 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) w ASO nowa kosztuje chyba 1,5 zł +VAT W 2010 kupowałem po 1,2 zł + VAT Edytowane 6 Stycznia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Ciekawe ile to kosztuje w serwisie 1,8 zł/szt. kupowałem w sierpniu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Założyłem nową tasme pod kierownice. Kluczyk już nie razi w oko :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superos Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Naprawiłem zamek w klapie bagażnika, siłownik nie zamykał - a teraz zamyka, nie zmienia faktu, że kluczem nadal bagażnika nie przekręce. -Naprawiłem fotel tylny za kierowcą, co prawda będę musiał kupić cały kompletny przycisk plastikowy bo poprzedni właściciel go połamał, ale da się siedzenie złożyć chyba, że znów ktoś będzie próbował na siłę, -Odkryłem, że błąd w radio jest przez kabel, który prowadzi do lewych drzwi, na razie odłączyłem ten głośnik do kostki ISO i albo sam przeprowadze nowy kabel do drzwi, albo będę musiał poprosić o to fachowca i by przy okazji zmienił mi głośniki na porządne, wrzucił też coś dobrego na tył i dociągną kable do subka do bagażnika. Jutro czas na sprzątanie wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Wymieniłem poduszkę pod silnikiem (prawa---sasic), dolałem płynu do spryskiwaczy. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sFiatowiec Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dzięki podpowiedziom znalezionym na forum wymieniłem wreszcie łożyska ramienia wycieraczki przedniej i odzyskałem z powrotem pełną widzialność przez przednią szybę. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi