sobiepan Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 .....lub tutorial :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Wyczyściłem przepustnicę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 aeroo34, sobiepan - info na stronie mojego auta w podpisie. :) Autko wypucowane na ślub. Niestety dzisiaj (dwa dni później) znowu ślady ptaków, kurzu, brudu po jeździe w deszczu i widoczna obecność drzew na parkingach. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Jak to mówią, auto sprawia dwa razy w życiu radość, podczas zakupu oraz po sprzedaży. Jedna z moich Megane, sprawiła mi ogromną radość, znalazła nowego właściciela. Długo myślałem o zakupie Megane 4, jednak po jeździe próbnej, bliższej konfrontacji, jakości zastosowanych materiałów, prowadzenia oraz komfortu, stwierdziłem brak większego przełomu w stosunku do Megane 3. Nawet bryła nadwozia, linia boczna niemalże identyczna do starego modelu. Szalę przeważyła konfiguracja i cena wybranego modelu. Auto nie jest absolutnie warte tej ceny. Mam na myśli bogatsze wersje, bo cena podstawowa to całkiem inna sprawa. Może następny model, Megane 5...? Tym razem padło na auto japońskie, przełomowe, bo hybryda. Wybór auta do sprzedaży padł na wersje 1200, niech nowy właściciel dolewa olej :) Jakoś mi nie po drodze ciągłe dolewanie oleju w nowym aucie. Auto było młodsze, jeszcze na gwarancji, z mniejszym przebiegiem, wersja Bose więc większą sumę odzyskałem przy odsprzedaży. Problem pozostawiłem w rozliczeniu przy zakupie nowego auta. Druga Megane, 1600 jeździ z nami dalej. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekacz19 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Moja Megane pojechała dziś do mechanika na wymianę rozrządu..oleju filtrów i innych usterek które są do rozwiązania. Zatankowałem również benzynę,spalanie 9 litrów w mieście na setkę :) Miłe zaskoczenie i miło dla portfela :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodziok2 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zaczął dobiegać dziwny stukot, dziwny, bo było go słychać spod nadkola diagnoza koło pasowe. Wymienione :) I nastała cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekacz19 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Założyłem gaz do swojej Meganki,zrobiłem serwis klimatyzacji,zrobiłem zbieżność i wczoraj auto przeszło pełny serwis myjąco sprzątający :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Auto odebrane od mechanika. Okazało się, że to nie turbina, a uszczelniacz wału poszedł... Trzeba było wstawić nowe sprzęgło, bo tamte zalał olej. W sumie nadawało sie już do wymiany. Przy okazji wymienili wysprzęglik. Od razu zalany olej elf 10w40 nowe fitry paliwa, oleju i powietrza. Trochę mnie to kosztowało, ale mam nadzieję, że na jakiś czas mam spokój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Wymienione 7l oleju, filtry + odgrzybiona klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubusiek77 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Przedwczoraj wymieniłem czujnik temperatury w lusterku. :D A dziś wymieniłem wszystkie mikroprzełączniki w klamkach (użyłem nieorginalnych hermetycznych) i nareszcie mogę się w pełni rozkoszować działaniem HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekacz19 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Umyłem auto, w środku zrobiłem porządek i zatankowałem lpg do pełna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinoD Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 wymiana oleju i przegląd zawieszenia z przodu (trochę części trzeba kupić ciekawe jak jest z cenami w mojej nowej coupe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubusiek77 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zainstalowałem z tyłu dodatkowe gniazdko zapalniczki, żeby córeczka mogła sobie ładować tablet podczas długich podróży.. :D I przy okazji demolki wymieniłem żaróweczkę podświetlenia zapalniczki. B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidisic Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 W końcu zebrałem się w sobie i namierzyłem przyczynę pojawiania się wody w lewym schowku w podłodze. Okazało się, że nie, nie były to zapchane odpływy w podszybiu. Nie było to również zalanie z klimy. Okazało się, że woda szła przez drzwi kierowcy. Odpływy w drzwiach były drożne. Zdjęcie boczku drzwi ujawniło przyczynę przecieku. Piankowe wytłumienie pod głośnikiem było przerwane, w wyniku czego deszczówka podciekała, dostawała się do kieszeni drzwi i dalej przez próg do schowka. Tymczasowo pianka poklejona taśmą i problem od razu zniknął. A ja rozpoczynam polowania na taki element na alledrogo :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudiusz76 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 19" alusy zakupione ..... ET 45 więc będzie pięknie wyglądał :D fabryczne 18-ki zostają na zimę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi