Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co dziś zrobiłeś dla swojego autka?

tomek42007

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj nic bo nie mogłem skorzystać z cennych porad forum :!: Tak poważnie to nie miałem problemu, ale nie mogłem wejść na forum od wczoraj. Dopiero teraz jest w porzadku :!:

W obydwu sceniolach drugich zabudowałem pod maski i podłączyłem ultradźwiękowe odstraszacze futrzaków.

thumb_hosting_zdjec_1357350989__04012013683.jpg

Krótki opis tu:

http://megane.com.pl/topic/27614-gojgien-15-dci-106km-78kw-2007r-ph-ii/

(koniec 1 posta, z dzisiejszą datą)

Wprawdzie wczoraj, ale..

Doprowadziłem do końca temat z otwieraniem tylnej klapy - otóż doszedłem do tego, że zamek nie otwierał się przy dużej wilgotności, czyli przy deszczowej pogodzie lub po umyciu auta.

Zdjąłem plastikową nakładkę klapy, pod którą jest wiązka do lampek oświetlających rejestrację i do przycisku otwierania bagażnika - wiązka okazała się być popękana, a przewody w środku połamane i pośniedziałe. Wiązkę w zasadzie odtworzyłem od nowa lutując nowe przewody do wtyczek, całą wiązkę zaizolowałem taśmą samowulkanizującą i izolacyjną, a plastikową nakładkę założyłem z użyciem Auto-Kitu, który zapobiega dostawaniu się wody od góry poprzez szczelinę między tą nakładką a klapą.

thumb_hosting_zdjec_1357472214__klappa_cr.jpg

Fabrycznie jest tam coś w rodzaju uszczelki, ale mnie to bardzie przypominało rozmokniętą masę papierową, więc wywaliłem to i uszczelniłem po swojemu. Teraz zamek działa jak należy.

Konkretnie wczoraj. Ide sobie ze śmieciami, spojrzałem na auto. Na tyle po lewej stronie progu coś wisi. Podszedłem, schyliłem się a tu wisząca zaślepka progu. Dotknąłem i została w ręce. No cóż, zużyła się i rozpadła. Jakiś czas temu odpadł z niej baranek a teraz koniec. Znalazłem coś podobnego(jajowaty kształt). Wlepiłem na gumowy klej z pistoletu, zapryskałem barankiem pod kolor i siedzi. Na półce leży popsuty oryginał więc chyba poszukam na przyszłość. Ciekawe ile to kosztuje w serwisie bo zostają jeszcze szroty ale tam to pewnie w podobnym stanie co mój oryginalny.

Oryginalna zaślepka jest gumowa. Wsadziłem podobny towar ale plastikowy(też od jakiegoś renault z okolicy świateł)

Edytowane przez fredi

Naprawiłem zamek w klapie bagażnika, siłownik nie zamykał - a teraz zamyka, nie zmienia faktu, że kluczem nadal bagażnika nie przekręce.

-Naprawiłem fotel tylny za kierowcą, co prawda będę musiał kupić cały kompletny przycisk plastikowy bo poprzedni właściciel go połamał, ale da się siedzenie złożyć chyba, że znów ktoś będzie próbował na siłę,

-Odkryłem, że błąd w radio jest przez kabel, który prowadzi do lewych drzwi, na razie odłączyłem ten głośnik do kostki ISO i albo sam przeprowadze nowy kabel do drzwi, albo będę musiał poprosić o to fachowca i by przy okazji zmienił mi głośniki na porządne, wrzucił też coś dobrego na tył i dociągną kable do subka do bagażnika.

Jutro czas na sprzątanie wnętrza...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!