meganecoupe02 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Scenic otrzymał nowy wydech środkowy i końcowy, Clio po dwóch miesiącach wyjechało z garażu i właśnie przechodzi doszczętny przegląd :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Tarcze i klocki TRW :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 czyszczenie felg, :) zalany na Orlenie Verwą :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 odkurzanie, mycie, pucowanie, likwidacja kolonii muszek, nabłyszczenie czarnych plastików, ech, wygląda jakby wyjechał z fabryki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 łożyska mcphersona + świeży olej dla silnika;):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumcajs Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 wymiana żarówek pod zegarami i w podsufitówce, wymiana filtru powietrza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Wymiana łożyska na sprężarce klimatyzacji :) Po dwóch latach terkotania łożysko podziękowało za współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sibi Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 ja dziś doposażyłem zarówno Scenica jak i Voyka w czujniki cofania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 A ja wziąłem się za poszukiwanie przerwy na kablu komputer-licznik, wyjąłem akumulator a tam sajgon :shock: Wycieki z aku zrobiły mi niezły bałagan, jestem w trakcie opanowywania sytuacji 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiekel Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 mycie + pranie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ja do 2 w nocy męczyłem komorę silnika :) Miałem tylko odkurzyć i to co dwa posty wyżej, skończyło się na: Wyjęcie akumulatora i podstawy - podstawa wyczyszczona i polakierowana, podłużnica wyczyszczona i zabezpieczona przed rdzą. Oczyszczony silnik i przewody - wszystko przez ten wyciek z aku. Przesmarowana linka od sprzęgła i gazu. Wyczyszczone z trawy wtyczki w czarnej skrzynce pod maską. Niestety przerwy na kablu nie znalazłem, poprowadziłem nowy kabel do licznika i wszystko gra. Komora po lewej stronie wygląda jak nowa, warto było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 W piątek wymiana rozrządu, pompy wody w garażu! Pierwszy i ostatni raz, następnym razem jadę do serwisu :) Renia dostała też nowy filtr powietrza i nowe świece! W sobotę zalałem układ płynem Petrygo! Weszło ok 5l. Z opaską na dolny wąż chłodnicy męczyłem się dobrą chwilę, ale założyłem. W niedzielę (dziś) zostałem zmuszony do założenia nowej opaski na dolny wąż z chłodnicy jak mi na drogę wyciekło 4 l płynu - dobrze, że tato poratował mnie opaską i płynem! Jutro (poniedziałek) Renia dostanie instalację gazową i w najbliższym czasie nowy olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Wymiana świec, filtra kabinowego, osłony zewnętrznej przegubu lewego, wymiana tulejek przy lewarku skrzyni biegów( na reszcie skrzynia lewarek skrzyni biegów jest sztywny), w końcu opatuliłem dolot bandażem termoizolacyjnym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Przeglad klimatyzacji w specjalistycznym zakladzie. Podlaczona do specjalnego urzadznie, ktore zassalo stary czynnik, wpuscilo proznie na 30 min a pozniej nabilo klimatyzacje czynnikiem, olejem oraz specjalnym plynem kontrastujacym swiecacym w ultrafiolecie (na wypadek, gdyby gdzies byla dziura w ukladzie). Czynnika chlodzacego bylo tylko 50 na 400 mozliwych. Wiec czy ucieka, zobaczymy w przyszlym miesiacu na kontroli. Cena uslugi 200 PLN. Dobrze, ze mozna bylo placic karta kredytowa :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 umyłam je :) bo juz ten brud w lakier wchodzil :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi