ziolo Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Bardzo dziękuje za wszelkie informacje i porady. Jak już będzie gotowe to dam znać jak wyszło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Czy ktoś mógłby podać link do takiego zestawu 3sztukowego? Te stare linki nie działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Ja jutro albo w czwartek bede robił hameraitem czarnym myślę że czarne bębenki nie będa się aż tak rzucać w oczy jak żółte i czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Cmikus czarne bębenki w ogóle się nie będą rzucać w oczy bo giną w tle....wiem bo miałem (niestety nie posiadam zdjęć) :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madox Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 ...myślę że czarne bębenki nie będa się aż tak rzucać w oczy jak żółte i czerwone No moim zdaniem maluje sie po to zeby bylo je widac troche a co do koloru to chyba kwestia gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 co do koloru to chyba kwestia gustu... moje docelowo będą w kolorze nadwozia zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Robak, dobry pomysł w kolorze nadwozia nie chcę żeby bębny się rzucały w oczy co innego gdyby to były tarcze to można malowaćna czerwono rzeby w oczy kuły ale to oczywiście moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 http://allegro.pl/item331820997_motip_prof...a_zaciskow.html czy taki zestaw jest wart uwagi ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mój krótki opis malowania zacisków i bębnów (wraz z piastami): Potrzebne rzeczy: - lakier do malowania zacisków - ja użyłem lakieru w sprayu - firmy Motip, kolor żółty, puszka 400ml - podkład - ja użyłem Washprimer 1K CF firmy Sikkens - puszka 400 ml - odtłuszczacz - ja użyłem rozpuszczalnika - druciana szczotka i (lub) papier ścierny - ja użyłem szczotki z tworzywa nakładanej na wiertarkę (polecam) - farelka, suszarka, lampka - do osuszenia zacisków i bębnów - piwko - kilka wolnych godzin. Wszystkie czynności wykonywałem w garażu przy temp około 20 stopni Celsjusza, mimo to lakier Motip nie był skory do szybkiego schnięcia. Przed: i Czynności wykonywane (po odkręceniu i ściągnięciu kół): 1. W miarę dokładne wyczyszczenie (szczotką i / lub papierem ściernym) zacisków, piast oraz bębnów: i 2. Odtłuszczenie (w moim przypadku rozpuszczalnikiem) zacisków, piast i bębnów oraz poczekanie, aż wyschnie rozpuszczalnik: 3. Oklejenie gazetami i taśmą miejsc, których nie chcemy malować. 4. Nałożenie podkładu (w moim przypadku Washprimer firmy Sikkens) i poczekanie aż wyschnie: i 5. Pomalowanie kilkoma warstwami (ja malowałem 3ma) lakierem (w moim przypadku Motip) oraz po każdorazowym malowaniu wysuszenie lakieru - wg mnie te wszystkie teksty o szybko schnącym lakierze Motip to bujdy, w moim przypadku, w garażu, w którym było około 20stopni Celsjusza lakier nie chciał zbyt szybko schnąć - musiałem sobie pomagać nawiewem z farelki, suszarki oraz światłem z lampki): i Efekt końcowy: Może komuś pomoże taka fotorelacja, mini poradnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 no ja wczoraj pomalowałem zaciski z przodu. WYszło jak wyszło.. generalnie kolor nie zbyt mi się podoba... kupiłem po prostu czerwony lakier MOTIP do zacisków, i delikatnie mówiąc różni się od tego jaki miałem zamysł... no ale.. Jeśli chodzi o sposób.. to szczotka druciana... zdjęty zacisk, wyjęte klocki... bo wytarciu szczotką, odtłuszczone benzynką ekstrakcyjną i nałożone trzy warstwy lakieru. Efekt można zobaczyć na fotkach w temacie moja megi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darx Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 to moj pierwszy post a wiec witam wszystkich serdecznie :-> co do malowania zaciskow i bebnow to najprosciej kupic 200ml bazy czerwonej[lub innej] i bedzie jak ta lala...sprawdzony sposob bo malowalem tak kilka lat temu i do tej pory super sie trzyma choc teraz mam zamiar to odnowic.Jak juz bede po to dam zdjecia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 a baza ma połysk ? chyba nie bardzo :-> ja polakierowałem motipem do zacisków w sprayu i się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ja też pomalowałem czerwonym motipem dedykowanym do zacisków... i w chwili malowania przeżyłem chwile grozy.. gdyż kolor był tak beznadziejny, że myślałem że zaraz będę to ścierał jakim rozpuszczalnikiem.... pprostu taka żarówa.. że łoboże!! :shock: :evil: na szczęście jak wyschło kolorek stał się ok i teraz jest bardzo fajnie. oczywiście minimum 3 warstwy poszły na jeden zacisk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darx Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 a baza ma połysk ? chyba nie bardzo :->ja polakierowałem motipem do zacisków w sprayu i się trzyma. raczej mat ale to jest dodatek do alu...one maja blyszczec ;-) no i wystarczy jedna warstwa a ponadto nie musze wszystkiego dookola zabezpeiczac przed malowaniem sprayem [ Dodano: 2008-05-26, 22:19 ] tak jak obiecalem daje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi