Jarosław Miara Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Witam wszystkich ! Mam probelem: Silnik gaśnie na wolnych obrotach i zapala się sygnalizacja błędu silnika z informcją service. Samochód ma 60tys. przebiegu i 5 lat ekspolatacji. Czy wystarczy wymienić rozrząd, który podejrzewam, czy może to być czujnik wału rozrządu, czy też koło zmiennych faz rozrządu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mGane Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Witam, podepnę się pod temat. Mam to samo :D. Szukam na razie sam rozwiązania tego problemu. Komputer wyświetla błąd P0340. Serwis chce wymieniać czujniki: - położenia wału korb., - położenia wałka rozrządu. Czy może być inna przyczyna omawianych objawów. Pytam, aby w serwisie coś zasugerować. Wymienić czujniki jest łatwo, tylko co będzie, jeśli to nie pomoże? Aha, 2 mies. temu wymieniałem koło zmiennych faz rozrządu. Ale problem istniał już wcześniej. W trakcie awarii KZFR jedynie się nasilił, a po wymianie trwa nadal. Bardzo proszę o sugestie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Wymienić czujnika wałka rozrządu, a wcześniej pojechać na CLIP'a a nie czytać ELM'em.Napisz jakie masz błedy z CLIP'a to wtedy Ci spróbóje powiedzieć co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi