Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Skandal!!!

piszu

Rekomendowane odpowiedzi

Skandal, to malo powiedziane,

Moją znajomą dwóch gości chciało wysadzić z auta na świetłach( skrzyżowanie) ale im sie nie udało, zabrali jej tylko torebkę. Roztrzesiona podjechała do patrolu policji, który stał 700 metrów dalej. Opowiedziała co się stało a oni do niej...dokumenty samochodu proszę... skąd mam wziąc, przed chwilą mi ukradli. I co? I dostała mandat za jazdę bez ważnych dokumentów, nawet auto chcieli jej zatrzymać a zajście kazali jechać zgłosić na komendzie. to cała nasza reality!! :evil:

Skandal, to malo powiedziane,

Moją znajomą dwóch gości chciało wysadzić z auta na świetłach( skrzyżowanie) ale im sie nie udało, zabrali jej tylko torebkę. Roztrzesiona podjechała do patrolu policji, który stał 700 metrów dalej. Opowiedziała co się stało a oni do niej...dokumenty samochodu proszę... skąd mam wziąc, przed chwilą mi ukradli. I co? I dostała mandat za jazdę bez ważnych dokumentów, nawet auto chcieli jej zatrzymać a zajście kazali jechać zgłosić na komendzie. to cała nasza reality!! :evil:

:shock: cytujac Psy "Wie Pan co? I to jest kurtka skandal!". Z miejsca dzwoniłbym do jakiejś gazety lub kogoś takiego, spisałbym tych dwóch debili (stójkowi zaloze sie, pewnie bez matury) i podał ich do sądu za niekompetencję i brak interwencji na miejscu popełnienia przestępstwa!

piszu,

To fakt, ale to nie koniec.

Był tam facet, któregozatrzymali chwilę wcześniej za przekroczenie szybkości. Ten gość pożyczył jej 200 zł na ślusarza by się dziewczyna do domu dostała i podwiózł ją.

A samochód.. odcholowali na parking policyjny bo bez dokumentów i szyba wybita i wogóle nie mogą dziś sprawdzić bo sobota. Ja to auto odbierałem z nią z parkingu, stąd znam sprawę. Gdybym to usłyszał to bym nie chciał wierzyć.

Co się w kieszeni otwiera...?

Ja może z miesiąc temu, wracając do domu spotkałem kierowce, który migał mi długimi, więc puściłem Go. Potem trafił na transportera który nie chciał mu zjechać, jak udało mu się go wyprzedzić zaczął gestykulować, hamować itp a pecha miał bo stanął na czerwonym... i z transportera wybiegły karki i do niego, ale zdążył się zamknąć... :mrgreen: pierwszy raz na drodze spotkałem coś takiego a jeżdżę już sporo ;-)

Proponuje ten temat zamknąć hahah bo on tylkodobija :-/ jeszcze troche i wogóle nie bedzie można jeździć po drodze albo będzie trzeba za to płacić to jest idiotyzm i debilizm jakaś paranoja ograniczenie do 60km pojade 61 i PSTRYK mandacik w najlepszym wypadku o ile sie nie myle to 500zł 10pkt karnych :-? 3 takie zdjęcia i po prawku :evil:

Rxe.Megane ja widziałem z miesiąc temu podobną sytuację - na Pięknej, przy placu Konstytucji w Warszawie jechal taksiarz i za nim jakis idiota kolejny, taksiarz nieoczekiwanie sie zatrzymal i tamci malo co w niego nie wlecieli - chcial wypuscic pasazera - zle postapil i kazdy by sie wkurzyl, norma - ale koles ze srebrnego Mondeo wysiadl (jakis prymityw, solarium, prawie lysy, ok 30 lat, taksiarz to dziadek ok 60 lat) podszedl do tej taksowki, ten dziadek tez wysiadl i ten dres go zaczal popychac i bic, dziadek sie wywrocil, ale potem jacys ludzie zrobili zdjecia i wezwali policje...

Dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem pałki albo pistoletu gazowego i wożeniu go cały czas przy sobie - w schowku! Wtedy takiemu degeneratowi odechciałoby się podobnych akcji! Niedouczeni prostacy!

wracajac do tematu...

[...] Senatorowie, mimo wątpliwości prawnych, uchwalili jednak wczoraj kolejne zmiany w Ustawie Prawo o Ruchu Drogowym. [...]

Senatorowie chcą, aby kierowcy byli karani już za nieznaczne przekroczenie dozwolonej prędkości. Jeżeli w mieście będziecie jechać o 5 km/h za szybko czeka was mandat w wysokości 50 zł. Sejm chciał, aby kara był nakładana dopiero po przekroczeniu prędkości o 10 km/h na godzinę ze względu na możliwy błąd pomiaru przez fotoradar. Senatorowie jednak uzasadniają swoją decyzję tym, iż kierowcy nagminnie łamaliby ograniczenia prędkości.

W zamian za to Senat obniżył wysokości mandatów. Za jazdę w terenie zabudowanym o 11 km/h do 20 km/h szybszą, niż nakazują znaki kierowca zapłaci 100 zł, czyli o 50 zł mniej, niż proponował Sejm. Przekroczenie prędkości o 21 km/h do 30 km/h to wydatek już 300 zł, mocniejsze odkręcenie gazu, czyli jazda o 31 km/h do 40 km/h za szybko uszczupli portfel o 400 zł, czyli o 100 zł mniej, niż planowano. Kierowca, który przekroczy prędkość o 50 km/h będzie musiał liczyć się z mandatem w wysokości 700 zł. [...]

1.może warto by zmienić tytuł wątku na "aktualizacje przepisów drogowych" albo coś w tym stylu :mrgreen:

2.info z wp:

"Jeśli kierowca nie zapłaci kary i nie będzie możliwości jej wyegzekwowania, wówczas starosta będzie (na wniosek organu egzekucyjnego) tymczasowo zawieszać prawo jady. Okres zawieszenia będzie stopniowo wzrastał w zależności od kwoty zaległości. Do 1 tys. zł - wyniesie miesiąc. Przy zaległości powyżej 4 tys. zł prawo jazdy będzie odbierane na rok.

Zmiany w prawie drogowym mają dotyczyć także ograniczenia prędkości. Limit ten podwyższono w projekcie o 10 km/h na autostradach (do 140 km/h) i drogach ekspresowych dwujezdniowych (do 120 km/h).

W ramach istniejącej struktury Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego ma funkcjonować Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym. Jeśli nowelizacja wejdzie w życie, policjant nie będzie musiał prowadzić już długotrwałego postępowania w celu ustalenia, kto prowadził pojazd, a kara zostanie od razu wysłany do właściciela auta"

a tutaj link o nowych "suszarkach" naszej drogówki.Sochaczew i Kraków niech ma się na baczności :) SUSZARKI

Dlatego coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem pałki albo pistoletu gazowego i wożeniu go cały czas przy sobie - w schowku! Wtedy takiemu degeneratowi odechciałoby się podobnych akcji! Niedouczeni prostacy!

pistolet gazowy pomógł mi bardzo 2 lata temu,historia trochę dziwna,ale prawdziwa jechałem trasą Zgierz-Uniejów Omegą B 2,5TDS w miejscowości Al...... włączyła się z pobocza do ruchu skoda Superb na holenderskich blachah po pewnym czasie zdziwiło mnie to ze jadę bardzo szybko bo mi się śpieszy a oni cały czas za mną na zderzaku bardzo blisko tak że nie widziałem w lusterku przodu ich samochodu,potem mnie wyprzedzili i po hamulcach do oporu,naszczęście udało mi się odpić i wyprzedzić,przed miejscowością Pod...... pukneli mnie lekko w tył zwolniłem to mnie wyprzedzili a wczasie wyprzedzania jeden pokazał beisbola i żeby zjechać.dałem się wyprzedzić odsunąłem szybę od swojej stronu wyjąłem pistolet i udałem że strzelam w ich opony,połozyli się na siedzeniach i pedał do podłogi bo odeszli nieźle i przez miasto to na pewno ze 150mieli

sam niewiem czego chcieli i poco to było przecież samochód stary ,może potrzebowali kombi, wiem natomiast że wyszło ze mnie chyba z 10 litrów wody wszystko mi się trzęsło,nic nie jadłem tego dnia i myśl co by było gdybym nie miał gazówki,oczywiście sam nieźle się zagazowałem:(

jeszcze jedno 3 razy krzyczałem na CB O WEZWANIE POLICJI cisza a zawsze w tym rejonie mozna pogadać czyli wniosek licz na siebi bo nikt ci nie pomoże

nie będę pisał jak wyglądał rozmowa po zajściu z policjantem dyżurnym w łodzi bo to szkoda klawiatury.

historia trochę jak z filmu ale do tej pory jak pomyslę to serce mi wali

gazowka swoja droga, ale teraz mozna kupic niczego sobie wiatrowki - w przyzwoitych cenach, wygladem do zludzenia przypominajace prawdziwa bron a i skutecznosc bdb :mrgreen:

strzelisz w typa "sportowym" srutem to mu sie odechce z kijem biegac... predkosc poczatkowa srutu 160m/s wiec troche zaboli :) narazie szkoda mi kasy na taka zabawke ale sprawie sobie napewno, a niech lezy w schowku...

dla przykladu:

Pistolet Beretta Px4 Storm