Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Skandal!!!

piszu

Rekomendowane odpowiedzi

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8...i_o_1_km_h.html

Przeciez ci ludzie to kompletni niedorozwoje!!! Jak mozna wystawiac mandat za 1 km/h jezeli wielokroć rozne predkosciomierze maja inna tolerancje?!?!?! Co za banda debili :evil: :evil: :evil: Jeszcze jakis skonczony kretyn mowi ze to jakby ograniczenie bylo + te 10 km/h! G*** prawda! Teraz beda ograniczenia -10 km/h!!!!!!!!

Miejmy nadzieje ze nie przejdzie...

i tak piraci nadal będą szaleć.

przykład z poniedziałku.

Miejska szkoła, duże asfaltowe boisko, przerwa, na owe boisko z dużą prędkością wpada alfa 156 i kreci bączki nie zważając na bawiące się tam dzieci, dyrektor szkoły w tym czasie zamyka bramę wjazdową i dzwoni na policję. Głupek w alfie w furii że mu się jego popisy nie udały wjeżdża w kolana dyrektora szkoły bo ten nie chce mu otworzyć bramy.

Całość zdarzenia jest nagrana kamerami przemysłowymi. Policja karze Głupka mandatem 1000zł którego on nie zapłaci i pozwala mu odjechać.

pytanie: nie powinno się takiemu kolesiowi zabrać prawo jazdy? zakuć w kajdanki o posadzić na dechach za naruszenie nietykalności osobistej?

wiec co im da ta ustawa? nic więcej mandatów za mniejsze kwoty, jeśli policjantowi będzie się chciało go wypisać.

ale jak widać można takie coś robić bo przedstawiciele organów porządkowych nie czują się w obowiązku takie sprawy z naruszeniem i obrażeniami ciała powinny od razu kończyć się w prokuraturze.

Policja karze Głupka mandatem 1000zł którego on nie zapłaci

od mandatu nie ucieknie, predzej czy pozniej zaplaci z wlasnej dobrej woli, badz zostanie do tego zmuszony...

sam sie przekonalem na wlasnej skorze jak w tym roku ze zwrotu podatku mi sciagneli naleznosci za mandat z pazdziernika`08 :mrgreen: heh

ale odbiegamy troche od tematu

sam nie jestem na czasie jesli chodzi o te "nowe" projekty, ale czytalem ostatnio na forum jednego z popularniejszych serwisow o tematyce motocyklowej, ze te nowe taryfikatory czy pomysl stworzenia jakiegos "centrum fotoradarowego" odwlecze sie dosc sporo w czasie... choc u nas to wszystko zmienia sie jak w kalejdoskopie :)

U mnie pod blokiem ciągle mamy problem z parkującymi na chodniku samochodami. Zgłoszenia na policję, straż miejską nie przynoszą skutków. Odbyła się więc wizja lokalna, której uczestnikami byli mieszkańcy, przedstawiciel miast, ktoś ze straży miejskiej. Wszyscy mówią , że problem może załatwić tylko SM wystawiając mandat parkującym na chodniku, jest nawet odpowiedni znak. A SM twierdzi, że nie ma takich możliwości bo takich miejsc w mieście jest bardzo dużo, a oni nie mają ludzi. Ale...

No właśnie, radiowóz SM przejeżdża obok budynku 2-3 w ciągu nocy. Morał jest jeden, szeryfom nie che się d... ruszyć i wysiąść z samochodu.

W innym miejscu człowiek nie może dojść do parkomatu żeby bilet wykupić bo momentalnie, nie wiadomo skąd wyłażą i chcą blokady na koła zakładać.

To jest CHORY kraj, wszystko tu jest nie tak jak być powinno. Panowie, ostatnio wracałem drogą lądową z Iranu (przez Iran, Turcję, Bułgarię, Ruminię, Węgry, Słowację, Czechy). Z przykrością muszę stwierdzić, że na całej drodze mojej podróży, Polska jest drugim najgorszym, najbardziej obskurnym, chorym, absurdalnym, zniszczonym, brudnym i zapuszczonym krajem zaraz po Rumunii... :mrgreen:

No cóż, jestem jakby z branży więc się wypowiem. Z tym sadzaniem to u nas jest problem, bo na osadzenie czeka ponad 20tys. ludzi. Tak Panie i Panowie. W tym kraju chodzą po ulicach ludzie skazani prawomocnym wyrokiem sądu i czasem trafiają do więzienia nawet po 2-3 latach po końcowej rozprawie. I to nie za pijaństwo i jazdę rowerkiem, ale za dużo większe przewinienia. Tych rowerowców wsadza się od razu, na tydzień, dwa lub więcej - zależy na ile go sąd skaże.

Także, takiemu patafianowi w alfie nic nie zrobią, a całej reszcie i owszem. Ten dyrektor powinien go podać do sądu o narażanie życia dzieci i napaść na osobę publiczną, tylko to trochę by trwało.