domibroz Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam. Muszę wymienić tylne amortyzatory bo pan na stacji diagnostycznej powiedział że są kompletnie wyje...e :-P . Zakupiłem już parę gazowych firmy Gabriel. Niestety przy próbie wymiany okazało się że są tam jakieś nietypowe śruby. I mam pytanie do was jakie dokładnie klucze muszę mieć żeby wymienić te amortyzatory. Górna śruba jest chyba 12-kątna. Bardzo proszę o pomoc. W załączniku przesyłam obraz z zaznaczonymi śrubami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 O ile się nie mylę to potrzebujesz kluczy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domibroz Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Obawiam się że 18 to będzie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 domibroz, nie ma co gdybać, suwmiarka w łapki i zmierzyć szerokość na przeciwległych powierzchniach łba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chess175 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 u mnie to był klucz 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domibroz Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Mi też się wydaje że właśnie 21 dwunastokątny na górze a na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_AxA_ Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 ja wymieniałem w styczniu całą belke i używałem 19 i 21 więc na 100% cos z nich ale łbym były normalne okręcałem je grzechotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart79 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Przy okazji wątku mam pytanie. Ile może wziąć mechanik za wymianę przednich amortyzatorów w Meg z 2000r.? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Chodzi mi o samą robociznę. Na wiosnę czeka mnie taka wymiana i nie chciałbym dać się skroić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1987 Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 mbart79 jak przywieziesz swoje amorki to skasuja Cie jakies 200zl tak u mnie bylo jak ja wymienialem z przodu amorki, byloby taniej za wymiane gdybys kupowal amorki przez warsztat i oni od razu by Ci je wymienili ale to mala roznica bo z tego ci mi powiedzieli to bym zaplacil 160zl, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi