HeniuF1 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 witam mam pytanie szumi buczy podczas jazdy na wprost,i przy skrecaniu w prawo dzwiek zaczyna sie powyzej 70km/h przy skrecaniu na zakrecie w lewo to nie szumi i nie buczy jest ok , czy to lozysko z tylniego prawego czy lewego kola ,czy moge jakos to sam sprawdzic i odkrecic zobaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 podnieś auto, kręć kołem i słuchaj czy szumi. Trudno powiedzieć które to koło, równie dobrze to może być przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 HeniuF1 techniki sprawdzania opisane są już na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Mi łożyska szumiały powyżej 60 km/h. Pojechałem do diagnosty co ma sprzęcik do rozpędzania kół tylnych w powietrzu. Okazało się że oba tylne. Teraz po wymianie taka przyjemna cisza A testowanie przodu dość efektowne :) Podniósł go do góry, odpalił silnik, 5-bieg i pedał w deche aż do ponad 200 km/h. Zgasił silnik i nic nie wyło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawciooo235 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Otórz też mialem problem z namierzeniem które lozysko mi wyje kolega mechanik polecił mi sprawdzic troche dziwnym sposobem ale pomoglo i teraz mam cisze nic ni8e wyje i szumi Proponuje podniesc samochod na podnosniku polozyc dwa palce na sprezynie od zawieszenia i pokrecic kolem jesli bedzie lozysko do wymiany to poczujesz delikatne drgania na sprezynie i wtedy wes dla porównania zrób to samo na sprezynie w innym kole. Niektórym moze ta metoda wyda sie smieszna ale żadne krecenie rozpędzanie na podnosniku mi nie pomoglo Pozdrawiam i powiedz czy pomoglo zdiagnozowac. Przeczytaj i popraw zanim coś wyślesz na forum. Szkoda, że polskie znaki wyjątkowo udaje się wstawić w niektóre wyrazy. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 pawciooo235, może sposób dobry, ale nie zadziała w mI bo tam z tyłu nie ma sprężyn ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palermo_gda Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zdecydowanie chodzi o lewe łożysko. A sprawdzić możesz sobie kręcąc kołami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi