matavase Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Meganka I phII , 99 , sedan, 1,4 16v . Nie mozna wlac płynu do spryskiwaczy do pełna. W przypadku skonczenia się płynu do spryskiwaczy, wlewam ok 1L - 1,5L i jest ok , wlewa sie szybko, potem jest juz kiepsko bo jakby coś się zatykało i plyn się powoli sączy do zbiornika. Czyli kolejne 1,5L wlewałbym ok godziny. Jest to dosyć uciążliwe bo często trzeba uzupełniać plyn do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Odpowiadając na domyślne pytanie, proponuje dostać się do zbiornika- jest instrukcja na forum. No chyba że tylko chciałeś się podzielić informacjami :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matavase Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jak wyjac to wiem. A wiesz moze ile mieści się płynu w zbiorniczku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nie wiem jak w MII ale do mojego wchodzi ok 3 litrów i zajmuje mi to 5 min od otwarcia maski i ponownego jej zamknięcia, Masz gdzieś coś przygięte albo zatkane i pewnie bez dokładnego obejrzenia zbiorniczka się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 matavase pisze o M I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matavase Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Podejzewam ze ilosci są podbne w MI i MII, wydaje mi sie ze gdyby bylo cos zatkane to od samego poczatku bylby slaby przeplyw a jest tak ze na poczatku wlewania plynu jest ok , a po wlaniu ok 1L juz sie tylko sączy. Moze jest zapowietrzony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Przecież wlew ma ze 2 cm średnicy, niemożliwe że się zapowietrza. Coś musi blokować przepływ. Ja bym spróbował wsadzić przez wlew jakiś miękki drut, jakąś plastikową rurkę, cokolwiek , w momencie jak się "zapowietrzy". Jak nagle płyn się wleje będzie oznaczało, że coś siedzi we wlewie i bukuje przepływ płynu. Niestety, ale wydaje mi się, że bez wyjęcia zbiorniczka nic nie da się zrobić. Za to MII oczywiście przepraszam czytając pomyliłem z PhII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Pewnie masz jakiś syf fruwający po zbiorniku i jak psiakasz to tamuje Ci przepływ, stąd domysł o małym stanie płynu. Dolewasz i się mało co da wlać bo przecież zbiornik jest opróżniony w nieznacznym stopniu.... Nawet jak nie to i tak musisz się tam dostać Za to MII oczywiście przepraszam czytając pomyliłem z PhII. przecież nie ma za co :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi