art-wol Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Podczas ruszania słychać takie terkotanie stukanie lub coś w tym stylu z lewej strony z przodu to tak jak dodam za mało gazu (slinik się lekko dławi), ale gazu dodaje normalnie, pojawia się to również na drugim biegu i czasem na trzecim, jak również podczas szybszego wysprzęglenia. Hałas ten jest krótki 3 może 4 stuknięcia i potem wszystko ok. Zastanawiałem się nad poduszką silnika ale na luzie nic takiego się nie dzieje poza tym poduszki wyglądają na dobre. Słyszę jeszcze takie cichutkie grzechotanie podczas hamowania przy b.małych prędkościach. natomiast na wstecznym nic takiego miejsca nie ma anie nic nie stuka ani nie grzechocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netherton Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 Witam, Chciałbym odnowić temat, mam podobne objawy, wymieniłem już górna poduchę (miała już małe pęknięcia, dolna była całkiem rozwalona, tę okrągłą przy skrzyni biegów tez wymieniłem na nową).Przy zmianie biegów, podczas jazdy, lewarek chodzi do tyłu, jak po zmianie dodaję gazu.Jak troszkę szybciej ruszę ale nie ze zrywu, to też s łychac dziwne stukanie.Dodam, iż zawieszenie mam dobre. Jeżeli to możliwe to proszę o Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syndrom Opublikowano 11 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Hej, na chodzący przód-tył lewarek pomaga wymiana poduchy pod silnikiem (lewarek się rusza, bo silnik pracuje i się obraca), skoro już to zrobiłeś to musisz się przyzwyczaić, że trochę lewarek trochę "chodzi" bo nic innego zaradzić nie można. Co do stuków, to może być to półoś, przegub ale to byłoby słyszalne przy skręcaniu, na zakrętach (możesz sprawdzić). Istnieje też możliwość, że gwałtowne dodanie gazu powoduje obrót silnika do przodu i rura wydechowa uderza o podwozie. Ja tak miałem przy naderwanej plecionce przed katalizatorem. (możesz ja oglądnąć). Spróbuj też zaciągnąć ręczny i bujać samochodem, ruszać do przodu/tyłu. Odtwarza to sytuację obrotu silnika ale na postoju - więc wyeliminujesz wszystko co związane z toczeniem się kół. Pozdrawiam i daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob1 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 U mnie takie objawy dawala luzna obudowa filtra powietrza ktora tak sie obijała przy zmianie biegów i puszczaniu sprzęgła a Wy znależliście juz swoje przyczyny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi