gipsiarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Wymiana koła pomoże na jakis czas. Lecz podobno można zastosować koło z megane II faza II, a jak wiadomo tam już nie ma tej usterki. Nie wiem jednak dokładnie czy wystarczy wymienić samo koło czy cały rozrząd. Mówie z góry że te informacje gdzies usłyszałem czy przeczytałem i nie jestem jej pewien na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Tak naprawdę nie ma reguły kiedy padnie koło w megane II faza I, niemniej jednak interesujące jest to o czym wspomniałeś i będzie trzeba się trochę popytać w tej kwestji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 No to fakt ze nie wiadomo kiedy trzeba będzie je wymienić. Ja mam 40 000 km i drugi raz mnie to już dopada :-/ Mam wielka nadzieje że to o czym wyżej wspomniałem bedzie prawdą bo już mam dosyć tej usterki. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekplock Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Interesuje mnie kilka kwestii,dotyczących słynnego koła zmiennych faz rozrządu. Nie ma sensu zakładać nowego tematu,więc: Czy usterka koła to powracający problem(jak narazie to chyba tylko gipsiarz miał dwa razy ten problem)? A,jeśli to powracajacy problem,to czy ktoś ma więcej informacji- Wymiana koła pomoże na jakis czas. Lecz podobno można zastosować koło z megane II faza II, a jak wiadomo tam już nie ma tej usterki. Nie wiem jednak dokładnie czy wystarczy wymienić samo koło czy cały rozrząd. Mówie z góry że te informacje gdzies usłyszałem czy przeczytałem i nie jestem jej pewien na 100% -czy takie rozwiazanie jest mozliwe? Chodzi mi oczywiście o wyeliminowanie usterki na stałe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Fakt faktem diesle volkswagena w wiekosci sa bardzo mocne i dlugo wytrzymuja. Nie ma co sie ludzic sa troche lepsze od Renault czy innych marek. Z tym to ja nijak zgodzić się nie mogę. Mój brat ma Tourana 2.0 TDI 140KM (przebieg ok 70tkm - sam go nakrecil) i juz nikt nie wie ile razy ile ten silnik mu sie popsul. Sorry ale to nie jest jedyny przypadek tego typu o ktorym slyszalem. Co do pytania o LPG. Jak chcesz jeździć tanio kup diesla. Jak chcesz jeździć tanio i awarynie - załóż gaz. Co chwila padnie Ci jakis silniczek krokowy, peknie membrana, zatankujesz lipny gaz i zatka Ci sie filtr itp itd. Nakręciłem na gazie 90tkm i NIE POLECAM. A instalacje miałem za 4500 zł, a nie jakis chłam. Aha - pamietaj ze gaz wypala gniazda zaworowe w glowicy wiec znajdz sobie jakas na szrocie na zapas :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal13 Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 mam meganke 2003rok 1.6 16v luxe privilege spisuje sie swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam. Kilka dni temu stałem się w końcu posiadaczem megane II 1.6 16v luxe privilege (dzięki kowal13 w końcu się dowiedziałem co kupiłem :( ). Samochód z 2002 roku udokumentowane 52 kkm. Ciągle robione w ASO. Usterki z dokumentacji: - samochód nie zapala (nie pisza dlaczego) - siłownik klapy bagażnika (100zł) - 2x zarówka (5 zł) - 4 cewki zapłonowe Zastrzezenia klienta: - stuki, piski :) aktualnie nie zauważam takowych - zapala się kontrolka airbag oraz ukł. spalania (OK) - nierówne obroty (aktualnie OK) Samochód miał iść do salonu początkowo więc zrobili sobie gruntowny przegląd: - rozrząd- pasek i ekipa :) oraz FAZOTOR (piszą jak lekarze)- pewnie to słynne koło fazowe, - środkowy tłumik oznaki korozji Po powłączaniu wszystkiego co się dało w samochodzie stwierdziłem, że nie działa jeszcze zapalniczka oraz przycisk zamykania w klamce po stronie pasażera. I to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi