QsOor Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 na tym filmiku widać efekt takiej podmianki ;) (w audi) Mam jednak pewne wątpliwości, a mianowicie montaż tak "jasnych" żarówek jest zgodny z zapisem "Intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 800 kandeli" Poza tym światła do jazdy dziennej w MIII są bardzo blisko kierunkowskazów - czy montaż takich żarówek nie pogorszy widoczności żółtych "kierunków" patrząc na przód auta ;) podejrzewam,że chodzi o tego typu żarówki http://www.allegro.pl/item1038791906_zarow..._s_moc_moc.html http://www.allegro.pl/item1023258238_zamie...mocniejsze.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Może ktoś się orientuje jaki typ żarówki znajduje się w halogenach w Megane III? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farrago Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 standardowo według książki powinny być H7 (max. 55W), ale przyznaję że nie sprawdzałem - światełka jeszcze nie padły ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Ciekawie to wyglada na tym A4, pomyslimy pomyslimy ;) U mnie tez jeszcze zadna zarowka nie padla, nawet te od mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Żarówki do jazdy dziennej wymieniłem ,ale jestem niestety zawiedziony ilościa swiatła jaką daja te Ledy!-słabo świecą!!! http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=1038790194 Zmuszony bedę do zwrotu tych żarówek ,ewentualnie w gre wchodzi zamiana na jakies mocniejsze?Czekam na odpowiedź z firmy w której zakupiłem te ledy.Patrząc na te Audi myśle że taka ilość światła przy zastosowaniu takich żarówek ledowych jest zadowalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zmuszony bedę do zwrotu tych żarówek ,ewentualnie w grę wchodzi zamiana na jakieś mocniejsze?. No i jak przebiegła wymiana ?? Daj jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Żarówki zostały wymienione na inne ledy.Poniżej zamieszczam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaYo^ Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Fajnie nawet to wygląda. Podasz link do aukcji gdzie kupiłeś te żaróweczki i powiesz jak mniej więcej je zamontować samemu w samochodzie tak by nic nie uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilmeN Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam ;) Może odpowiem za kolegę bo ja na dziennych LEDach śmigam już niemal 2 miesiące. Ile kasy poszło, żeby znaleźć zadowalające żarówki to tyle ;) U mnie po 3 próbach i 3 kompletach żarówek LED stanęło na takich LED Moim zdaniem w słabsze niż HP nie ma się co pchać bo w ciągu dnia są po prostu niewidzialne ;P Ja po zastosowaniu żarówek umieszczonych powyżej jestem zadowolony z uzyskanego efektu;P no i skończyło się wreszcie mruganie, że jeżdżę bez świateł. Instalacja przebiega bardzo prosto. Należy odkręcić dwie śrubki i odblokować wysuwanie się reflektora (w instrukcji jest to w miarę sprawnie opisane) Gdy reflektor nam wyjedzie na szynach po zewnętrznych stronach za dekielkami kryją nam się żarówki do jazdy dziennej. Po ściągnięciu zabezpieczających gumowych dekielków wystarczy żarówkę przekręcić za oprawkę i całość wyciągnąć. Zmieniamy żarówkę całość wjeżdża z powrotem przekręcamy i gotowe ;) Fotki dzień i wieczór: Po wymianie żarówek komputer nie zgłaszał, żadnego błędu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 A czy w tych trzech kompletach były tez te żarówki które ja zastosowałem(54 led)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilmeN Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Nie, były to żarówki 24 LED (diody miały skierowane tylko do przodu) - całkowita porażka, bo były widoczne jeśli tylko patrzyło się centralnie na wprost żarówki. Później próbowałem tych 27 LED lecz tez moc światła nie była rewelacyjna. Zdarzało się ze jadący z naprzeciwka mrugali żebym włączył światła ;-) Jakby ktoś był zainteresowany testami ;-) to polecam stronę Mnie zwłaszcza zaciekawiła, żarówka BA15S-3WH-L 3 diody led w soczewce, co niby daje moc 155 lumenów. Niestety zabrakło $ na testowanie. Ale jeśli by ktoś sprawdził i dawała zadowalający efekt to kto wie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 pytanie za 100pkt: czy jak zapalam światła mijania to automatycznie razem z nimi zapalają się postojowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Na bank, nie da się włączyć mijania bez postojowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 no to jesli ktos ma xenony to wyglada to troche nie fajnie - trzeba bedzie rowniez wymienic postojowki na jakies ledy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 athlon64x4, wcale nie wygląda to tak źle :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi