PioterCh Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Witam Czy ktoś może miał już taki przypadek. Zawsze moje obroty na luzie nie spadały poniżej 800 obrotów, jednakże od tygodnia, gdy dojeżdżam do jakiegoś skrzyżowania i wezmę na luz,czasem ( to było z jakieś 10 razy) obroty spadają mi do 600 i wtedy samochód trochę trzęsie ( wiecie rezonans). Czy ktoś wie co to może być? Może szybko coś wymienić żeby nic sie nie działo większego? Renault Scenic II- 2004 rok, 1,9 dCi - 120 kM Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesterday Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Może masz coś z mocą, pojedź do mechanika niech sprawdzi cisnienie w cylindrach i przy okazji przeczyści świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Mi to wygląda na klasyczny objaw zanieczyszczonego EGR, takie same objawy miałem w poprzednim aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioterCh Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam czy ten zawór EGR to mozna wyczyscić czy od razu wymiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 PioterCh, Poczytaj na forum, już sporo o tym było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Czyści się, koszt nie powinien przekroczyć 150zł a za miastem jeszcze taniej. Ja widziałem jak w scenicu2 czyści się EGR i powiem że nie podjął bym się tego samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi