Skuti25 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam wszystkich i wesołych świąt. Mam pytanie dotyczące klimatronika w sceniku ,a dokładnie Czy jest możliwość swapa klimatronika z renault scenic do renault megan 1 ph1 96 rok. Chciałbym się dowiedzieć czy podejdzie cała nagrzewnica z silniczkami elektrycznymi i obudową od klimatronika ze scenika do meganki i z którego roku scenik z klimatronikiem mógłby podejść.Co jeszcze musiał bym dołożyć komputer klimatronika jakieś czujniki , panel sterowania, wiązka też czy stara zostanie. Zgóry dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 uuuu sporo zabawy, sterownik pompy, 3 czujniki: tem. zew, wew, nasłonecznienia, panel na desce, caly zestaw mieszalnika z silniczkami, wiazka. niestety nie orientuję się czy mechanizmy pasują (montaż), ale zdaje mi się, że panel sterowania jest trochę inny w MI i SI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Wydaje mi się że nie da rady, są różnice w konstrukcji samego elementu nawiewu/klimatyzacji. Sam naprawiaj ... tam chyba widziałem dokładny rysunek tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 a ja dodam coś od strony użytkowej - klimatronik jest wbrew pozorom mniej wygodny i często żeby coś przestawić muszę oderwać wzrok od drogi. Poza tym, jak zostawisz włączony nawiew przy gaszeniu auta, to po włączeniu zapłonu od razu zaczyna wiać - bez sensowne obciążenie przy starcie. Cieszę się, że nie mam tego w coupie A poza tym w Scenicu inaczej są rozmieszczone elementy klimatyzacji, także musiałbyś zrobić szczep z Meganki i Scenica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi