Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Napinacze pasów z tyłu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przy rozbieraniu boczka w bagażniku (całkiem niepotrzebnie zresztą jak się okazało) znalazłem kostkę z kablami (odkrywcze;P) w peszli jak do airbagów a nie w owijce jak zwykłe kable, zakończoną żółtą wtyczką z wetkniętymi dwoma rezystorami i tu moje pytanie, WTF? poduszek z tyłu raczej nigdy nie miałem, jedno co mi przychodzi do głowy to napinacze z tyłu pirotechniczne, jak zajrzałem mam z tyłu zwykłe zwijacze na sprężynie teraz, a ta kostka akurat sięga do napinacza długością i tu pytanie!

M1P2 AIR 2003rok (końcówka serii) Grandtour (kombi) czy z tyłu były poduszki/napinacze w standardzie?

Pozdro:)

kurt, najlepiej to sprawdzić po numerze VIN bo te same wyposażenia czasami miały napinacze , a czasami nie. Ja w swojej Coupe wersja Dynamique nie miałem pirotechnicznych napinaczy, mimo że znalazłem taką samą Coupe na części z tego samego rocznika ( też Dynamique ) i ona miała pirotechniczne (a przynajmniej tak zapewniał sprzedający).

Poza tym, jak masz z tyłu rezystory, to sprawdź też przy okazji co się dzieje z przodu, no i poduszki oczywiście <ok>

kurt, ja w MII też za boczkami z tyłu mam "puste" kostki w miejscach, gdzie montowali tylne airbagi. po prostu do fabryk przyjeżdzają pewne wersje wiązek elektrycznych, w całości takie montują i dopiero dopinają akcesoria, cęsto jest tak, że jakieś zostają niewykorzystane.

DrNO, ale Ty fabrycznie nie masz rezystorów?

Masz inny sterownik, który ma "wyłączone pasy z tyłu".

Jak masz rezystory we wtyczce to masz system SRS (Se Rezystor Siedzi) <ok>

Fabrycznie na pewno nie ma rezystorów tylko w kompie są wyłączone.

Te rezystory mają właśnie oszukać komputer że wszystko jest OK.

Może po prosto poprzedni właściciel opchnął napinacze przed sprzedażą, lecz raczej wystrzelone napinacze zamieniono na zwykłe a komputer oszukano rezystorem.