traszka Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Nie wiedziałem gdzie to umieścić, prosze niech Admin przesunie w odpowiednie miejsce. Przeczytajcie to. www.francuskie.pl/francuskie/modules.php?name=News&file=article&sid=4315&mode=thread&order=0&thold=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdk214 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 No panowie z PO to zawsze lubią pożartować... jeśli chodzi o mnie to stracili mnóstwo w moich oczach i teraz dwa razy sie zastanowię zanim na nich zagłosuje... Należałoby się spytać jak mają zamiar zainwestować te wyłudzone od nas pieniądze w ochronę ekologii, bo w to, że ludzie będą kupowali nowszy auta jakoś nie wierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Należałoby się spytać jak mają zamiar zainwestować te wyłudzone od nas pieniądze w ochronę ekologiioczywiscie pieniadze (spora ich czesc) trafi w czyjes prywatne kieszenie...PO to zawsze lubią pożartować... jeśli chodzi o mnie to stracili mnóstwo w moich oczachglosowac na kogos trzeba a do wyboru bedziesz mial PiS albo PO... nie rozwijam dalej heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Przecież to "ustawa" nie może przejść, nie możliwe żeby ktoś był tak ślepy i nie widział jakie echo to może mieć. Tematem pewnie od razu zajmie się unia. I z jakiej paki mam płacić 100 pln rocznie?, skoro: 1. podatek zapłacony przy kupnie samochodu przez kogoś tam i przeze mnie przy odkupieniu 2. z każdym litrem wyjaranego paliwa skarb państwa powiększa się o co najmniej 2.5 a jak chcą dbać tak bardzo o środowisko to może niech zamkną jakąś elektrownie węglową a otworzą geotermalną, albo dopłacają połowę ceny do nowego elektrycznego autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Z ta unią nie wypali bo.... tam już jest taka opłata z tego co wiem np. w Holandii. A sam pomysł jak na nasze realia chory. Założenie jest piękne, ale abstrakcyjne.... Bo niby skąd Ci ludzie mają nagle wziąć pieniądze na ten nowy samochód skoro teraz ich nie mają ? Płace raczej nie wzrosną z nowym podatkiem, więc kupno nowych aut też nie bardzo, za to gro osób przestanie poruszać się samochodami (sprzedadzą albo zezłomują) i wtedy dopiero zaboli to po kieszeni państwo jak zmniejszą się dochody z paliwa Rafinerie raczej też szczęśliwe nie będą - więc protest ? Koniec końców myślę, że podatek wejdzie ale ze znacznie mniejszymi kwotami niż te podane w linku. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdk214 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ogólnie podatków jest zdecydowanie za dużo, Miałem wcześniej autko sprowadzone z zagranicy i sam koszt jego rejestracji wyniósł prawie 1/3 ceny samochodu... to jest trochę chore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Nie wiem czemu mam wrażenie, że te kwoty zostały wyssane z palca przez jakiegoś żądnego sensacji reportera. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 chrzanić to, Nie trzęśmy portami, i nie płacimy. Jeśli jeden na stu nie opłaci, będę ścigać po sądach. Jak nie zapłaci nikt, to na dietki poselskie zabraknie ! Nawet na komunikację miejską nie starczy. Piechotką albo taczki. Do teraz działało tak: masz samochód, stać Cię na jego utrzymanie, płać! niech od dziś będzie: Mam samochód, jeżdżę nim bo chcę i licz się ze mną bo pojadę po kogo innego. A może pokazać Wam jak zarejestrować mój samochód w innym kraju :-P ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Panowie przygotujcie się na więcej :-( To dopiero przedsmak tego co gotują nam rządzący... W przyszłym roku czeka nas podwyżka podatków i składki zdrowotnej. Pomijając już drożyznę w sklepach i ciągły przyrost cen za media,obowiązkowy abonament za radio i tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 obowiązkowy abonament za radio i tv Jak bym PISowca słyszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 rozmawiajmy o podatku samochodowym i radźmy co zrobić, do polityki jest jakieś inne forum? a tu PODATEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 1. podatek zapłacony przy kupnie samochodu Mylisz podatek od wzbogacenia z ekologicznym, to dwa różne podatki. Również akcyza za paliwo ma zostać anulowana na rzecz rzeczonego podatku. Bynajmniej nie chodzi też tu o ochronę środowiska i być może trudno ci to pojąć, a o większe wpływy do budżetu jakkolwiek lobbowanie również na rzecz podupadającego przemysłu motoryzacyjnego. Co do elektrowni geotermalnych, to ich efektywność nie starczyłaby nawet na zasilenie tak wątłego mózgu jak ten, który przypina łatki przynależności innym, a sam nie rozumie co pisze, albo kogo i co krytykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Mylisz podatek od wzbogacenia z ekologicznym może nie do końca bo jak rejestrujemy auto z zagranicy to płacimy za utylizację tego pojazdu co jest związane bezpośrednio z utylizacją jego/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 lepper_pl, czy kolega sergiu83, nadmienił iż chodzi o pojazd sprowadzony z zagranicy? Otóż nie. Więc do tego odnosi się moja odp. Merytorycznie, czy ekologiczny = zniszczony, zutylizowany? Otóż nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Mylisz podatek od wzbogacenia z ekologicznym, to dwa różne podatki. mam rozumieć w takim razie, że wprowadzenie jeszcze innych durnych podatków pod jeszcze bardziej durnymi nazwami będzie dla Ciebie wystarczającym usprawiedliwieniem ?? Kolego tak czy owaki podatek jest podatkiem i już, bez względu na jego nazwę jego rolą jest oskubanie człowieka. I czy ja powiedziałem że kupując samochód płaci się podatek "ekologiczny" ? Otóż nie. Napisałem że płaci się podatek :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi