Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

pare pytan zwiazanych z zakupem

JuveFan

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu chyba znalazłem "tą!" meggi! Ale jeszcze parę pytań na których odpowiedzi znależć nie mogę <ok>

- jezyk komputera jest francuski. Można metodą domową "przeflashowac" na polski? Z tego co wiem Meggi II phII ma juz polska wersję ... any hints?

- autko sprowadzone ponad rok temu..na dzien dzisiejszy ma 80 tys przejechane ale jedyne co mnie zastanawia, to dlaczego w tym silniku siedzi castrol? Przeciez renia kocha elfy. W cliaczu był elfik, w kazdej innej reni jaka widzialem, jezdzilem byl elfik...a przyjechala ponad rok temu do kraju z castrolem..hmm..any hints? :mrgreen:

- domyslam się ze tak jak w cliaczu przy zmianie radyjka na coś lepszego tracimy gorny wyswietlacz i sterowanie przy kierownicy (chyba ze za xxx eurosów sobie zamowie interfejsik)

fotka do pochwalenia się moim (prawdopodobnie ;)) przyszłym żelazkiem ;) . Dzięki z góry za odpowiedzi!

C8285292_2.jpg

Język w ASO,

Może właściciel się nie lubił z ELF'em :-/

O radyjku znajdziesz na forum. Z tego co pamiętam można dokupić interfejs na alledrogo i wykożystać pilota. Ale radio musi mieć taką zdolność ;-)

Jaki rocznik?

wiem wiem, grzebie szukam, oczopląsu juz dostaje <ok>

Meggi z 2006 roku. Będe musiał podjechac do Kellera (Gliwice) i zagadać o zmianę tego języka.

Tylko ten olejek w jakis sposób mnie niepokoi ... :roll:

jezeli byl serwisowany w reno - to jedynie elf, taka umowa, chyba ze juz po gwarancji i poza aso, inne przypadki - przyjrzalbym sie autentycznosci przebiegu mocno - znaczy np. sprawdzil daty i kilometraz napraw gwarancyjnych w najblizszym ASO Renault.

2006 rok produkcji i przebieg 80 tysia.

Niby sprowadzone ponad rok temu z przebiegiem w okolicach 50 tysia. Niby niby niby...

Przeglady oczywiscie "u pana stasia" były robione..ale autko bardzo dobrze utrzymane, nic nie powycierane, no jak na 3-latka = igła.

Plus wlasciciel lubi renówki (jego trzecia) + clio jako 2 samochod. Dobrze mu z oczu patrzy <ok>

No risk no fun, nieprawdaż?

Wiec pan Stasiu zalal castrolem i tyle, po sprawie.

no risk - pewno, pewno - ale fajniej sie ryzykuje z 80 tkm, niz np 180 tkm - przy dieslu potencjalny risk wtedy taniej wychodzi o kilka tysi w kieszeni

Tak czy siak - sprawdzilbym historie w ASO.

sprawdzil daty i kilometraz napraw gwarancyjnych w najblizszym ASO Renault.
mnie się to niestety nie udało.

Nic nie chcieli powiedzieć i koniec.

No risk no fun, nieprawdaż?
no niby tak jest ;-)

Sprawdzalem przebieg przy kazdym zakupie reno,nie zrobia Ci tego przez telefon ani nie wydrukuja, ale czy to bylo w Katowicach, Łodzi, czy tez Wawie - nie robili w ASO zadnego klopotu jak o to poprosilem - potrzebny byl tylko VIN auta - na jego podstawie sprawdzane sa daty i km potencjalnych napraw gwarancyjnych. Przeglady z ksiazki przegladow sprawdzisz tylko w serwisie, ktory je wykonywal - tez mi sie to ostatnio udalo dzwoniac do serwisu Reno na Slasku.

mareks 1234, no mnie olali w Krakowie. Stwierdzili, że nic nie mogą sprawdzić, że nie ma takiej technologii. Może coś pod stołem szefunio chciał przytulić?

wazne jest co pisalem - wglad do ichniego systemu w kazdej stacji ASO - maja do danych napraw gwarancyjnych. Zas do przegladow okresowych, napraw pogwaranycyjnych - tylko w stacji, gdzie to wykonywano. Wiec jesli np na gwarancji wymieniono (jak u mnie) galke zmiany biegow - to widza to w kazdym systemie w kazdej ASO. A jak moje auto mialo przeglad (wymiana oleju itd) w ASO na Slasku - to naprawe widza ta moga Ci potwierdzic tylko w danym ASO. Tak wynika z mojej praktyki, wydaje mi sie ze sie nie myle. Byc moze w systemie ogolnym sa jeszcze jakies informacje extra poza naprawami gwarancyjnymi i wyposazeniem - tego juz nie dochodzilem.

no i stało się.

meggi jest moja :mrgreen:. Poniewaz jest po clio jest to moje drugie "reno" spodziewalem sie czegos niespodziewanego ;)...no i juz mam! podczas powrotu od poprzedniego wlasciciela do domu, zauwazylem ze cos licho swiecą swiatełka <ok>

No i dzis w piękny niedzielny dzionek akcja wymiana zarówek ;) boze..kocham renault. Myslicie ze dostane odszkodowanie za połamane nadgarstki?

Ale i tak jest super ;) przejscie z cliacza do meggi II to jak wyrzucenie starego atari xl i podpiecie pod wielkiego LCD xboxa 360.

Za taka kase, z takim wyposazeniem = obłędna fura.

Teraz tylko zarówki, letnie kapcie, użeranie sie ze skarbówka i rejestracją i można jezdzić ;)

<ok>:!:

i zobacz jak ładnie lakier zmienia kolor pod różnym kątem słońca.

Odszkodowania nie dostaniesz, ale spoko. Poczekaj jak padnie przedni kierunkowskaz :mrgreen:

Patrzę na foto i zazdrość aż bulgoce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!