andrewtls Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam, Chciałbym Was zapytać jakie macie wrażenie z obsługi Was jako klienta przez salon sprzedaży Renault? Ja jak się dodzwonię lub pojadę to jest ok, mogę się czegoś dowiedzieć. Aczkolwiek jakbym sam nie próbował się skontaktować z salonem to do tej pory nie miałbym znaku co się dzieje z samochodem na który czekam od stycznia. Przynajmniej mam takie wrażenie. Do tego ciągle uzyskuję informację że już niedługo autko będzie itp. itd. a ciągle nie ma. Nie łatwiej powiedzieć że autko będzie później niż zakładaliśmy i proszę się uzbroić w cierpliwość? Niby kryzys jest, ciężko auta nowe się sprzedaje a ja mam wrażenie że dealerzy wcale nie dbają o klienta. Kupił to niech kupił i czeka. A jak się dopytuje to będziemy go spławiać z tygodnia na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja czekalem 7 tyg. Ogolnie w porzadku, mocno zalezy od sprzedawcy. Moj kontaktowal sie ze mna, ja tez nieraz dzwonilem. W zasadzie zrozumiale, maja troche klientow wiec oczekiwac zeby dzwonili co 2 dni z info to przesada. Terminy tez specjalnie od nich nie zaleza. Jesem przekonany, ze gdyby auto znalazlo sie na placu celnym lub przed salonem to z pewnoscia poinformuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Nie oczekuję że mają dzwonić co 2 dni ale jak mówią mi jakiś termin i w tym terminie auto nie dochodzi to mogliby zadzwonić i coś powiedzieć. Może akurat na dobrego sprzedawcę trafiłeś. I szybko auto odebrałeś, ciekawe od czego to zależy że jedni dłużej czekają a inni krócej hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traszka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dealer Twój samochód widzi w następujących stanach: - oczekiwanie do produkcji - w produkcji - na składzie fabrycznym - w drodze do Kleszczowa - w Kleszczowie - wyjazd do Dealera i tu jest pies pogrzebany, od momentu wprowadzenia tych kretyńskich przepisów o akcyzie, nawet Pan Bóg nie przewidzi kiedy wyjedzie z Kleszczowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 U mnie też dealer widział co kilka dni inny termin dostawy. Logistyka w Renault jest jak dla mnie do d... Chociaż formalnie - wyrobili się, w umowie stało MARZEC i wydali autko 31 marca. A to, że na początku mówili, że marzec w umowie to w praktyce koniec lutego, zostawię bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 U mnie to wygladało tak, że termin był na 15 kwietnia, a 2 kwietnia wyjechałem z salonu. To się nazywa pozytywne zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 To faktycznie Cię zaskoczyli. Ja już czekam 12 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Jezeli zamiawiales 1.4 (tak masz w podpisie)? na stronie renault jest napisane : " Silnik 1.4 16V TCE 130 dostępny od tygodnia 23. " Jezeli inny to ja juz bym sie wnerwil ... sprawdz w umowie termin, jezeli przekroczyli mozesz powiedziec papa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zamówiłem 1.6. W podpisie widnieje jeszcze stara Megi Na umowie mam przewidywany czas dostawy marzec/kwiecień. Powoli tracę nerwy :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 No to szok. Przeczytaj umowe, jezeli nie dostarcza w terminie mozesz powiedziec "pa"... 1.6 dostaniesz od reki ... czesto wlasnie te stoja w salonach. Ja moja zamowilem... do salonu przyszla taka sama, identyczny kolor, tylko felgi 16', po 2 tyg. Pytalem czy da rade zrobic podmianke, to niby sprawdzili i mozna, "ale..." bez rabatu i gratisow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Myślałem o tym ale mam pakiet lojalnościowy którego już gdzie indziej nie dostanę a to zawsze dobry grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Spróbuj ich postraszyc lekko, ale pamietaj, ze jako dealer zbyt wielkiego wplywu na to nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtls Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Spróbuję im coś zasugerować Z ciekawości rozmawiałem z innymi salonami Renault i powiedzieli że musiało zostać źle zamówienie złożone bo u nich góra 8,10 tygodni i Coupe do odbioru. A teraz już 13 tydzień mija i nadal w polu. Tylko nie rozumiem jak można było źle zamówienie złożyć. Cóż widocznie można. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 W Zielonej Górze stoją dwie coupeje 1.6 na salonie. Srebrna i czarna, obie wersja Dynamic. Mozesz popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja swoją testuję już od 2.5 miesiąca:) Kupiłem egzemplarz który mieli w salonie, poczekali tydzień aż sprzedam dotychczasowy samochód, a potem był super kontakt w załatwianiu wszystkich formalności:) Sprzedaż była profesjonalna czego już nie mogę powiedzieć o serwisie czekam już od 2 tygodni na odpowiedź, ponieważ nie umieli sobie poradzić ze skrzypiącym pedałem gazu powiedzieli że będą kontaktować sie z importerem co zrobić w tej sprawie czyli lipa Czyli nic się nie zmieniło kupno samochodu to wszystko ładnie i pięknie, a potem spadaj na drzewo:( jutro się będę z nimi wykłucał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi