dziobii Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Słuchajcie, może komuś zdarzyło się coś takiego... Tak jak w temcie: gdy trzymam wciśnięty pedał hamulca, nie mruga mi lewy kierunkowskaz (z prawym wszystko OK) - i to przy włączonych światłach mijania. Gdy wyłączę światła mijania, lewy kierunek mruga niezależnie od tego, czy hamulec jest wciśnięty, czy też nie... Dziwne to, macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 hmm jeżeli dobrze pamiętam to było już poruszane na forum, więc a dwa to prawdopodobne zwarcie w lampach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mater Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 wyczyśc styki od kierunków w lampie papierem sciernym...pewnie zasniedzialy...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Albo są słabe styki, luźne, mnie migała cała lampa :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 miałem tak samo przyczyna była przepalona żarówka i źle złożona lampa tylna - odgięty styk w kostce wystarczyło dogiąc i po kłopocie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobii Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Dzięki za propozycje, ale sprawdziłem wszystko po kolei i dalej to samo... Chociaż wiecie co, wyjąłem tylną żarówkę od światła przeciwmgłowego i co sie okazuje? Że przy włączonym kierunku w lewo, w zegarach zamiast zielonej strzałeczki mruga kontrolka od światła przeciwmgłowego właśnie. O co kaman...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 U mnie mrygała cała lampa; kierunek, pozycyjne, stop, wsteczny. Bardzo słabo ale cała lampa, wszystkie żarówki, Przeczyściłem wtyczki, poprawiłem masę, nawet podoginałem piny we wtyczce i nic. Dopiero jak pod piny od kierunkowskazu wcisnąłem kawałki cienkiego przewodu problem ustąpił. Tym sposobem poprawiłem styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Właśnie miałem tan problem i jeszcze sprawdzałem masę na lampie tylniej - wyczyściłem papierem ściernym i płynem "KONTAKT"i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genio Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 ja też miałem taki problem ale poruszałem w kostce tą blaszką co jest w śrobku a dokładniej od białego kabelka(masa) i wszystko było ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 A ja w scenicu skutecznie załatwiłem problem z migającymi kontrolkami, lampami i innymi cudami: Wyjąłem wkłady tylnych lamp, są w nich dwa wejścia na kostki - jedno wejście opcjonalnie zabezpieczone. Wyłamałem zabezpieczenie, włożyłem wtyczkę i działa jak nowe. Pół roku czyszczenia styków, sprawdzania instalacji, doprowadzania dodatkowej masy, a rozwiązanie czekało w aucie na wykorzystanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoyanYakotich Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Temat stary, ale się podepnę. U mnie występowały podobne objawy, gdy wciskałem pedał hamulca gasł lewy kierunkowskaz, gdy kierunkowskaz działał razem z nim migała żarówka lewego stopu. Wszystko sprawdzałem i nic nie pomagało. Do czasu gdy urwał sie kabel od rozrusznika(ten wsuwany). Po oględzinach okazało sie, że rdzewiał juz od dłuższego czasu. Po wymianie przewodu problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi