Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Co do włączania automatycznej funkcji blokady drzwi (jeśli ktoś jeszcze nie wie):

Uruchom auto (bo na włączonym samym zapłonie nie działa), wciśnij przycisk (pozycja zamknij) trzymać tak długo aż się usłyszy sygnał dźwiękowy (takie "piii").

By to wyłączyć, robimy odwrotnie, czyli wcisnąć pozycję otwierania i trzymać.

Czy jest jakiś sposób, by zamknąć awaryjnie (bez zasilania) wszystkie drzwi? Przednie zamknę kluczykiem ręcznie, ale tylne i bagażnik?

Otwierasz dzwi kierowcy wciskasz przycisk zamknięcia dzwi od środka,zamykają się przednie prawe tylne obydwoje i klapa bagażnika a dzwi kierowcy zamykasz kluczem <ok>

Tyle że na ten czas potrzeba prądu bo bez niego centralny nie zadziała :-P

podczepiam się pod temat o centralnym zamku.

mam problem z tylnymi lewymi drzwiami. otóż mam wersję bez pilota. i przy zamknięciu kluczykiem owe drzwi zamykają się bez problemu. ale jak chcę otworzyć samochód to już się nie otworzą. muszę ręcznie otwierać je ciągnąc za ten guzik czy słupek wewnątrz samochodu. co to może być? raczej nie jakiś siłownik skoro się zamykają? może jest jakaś blokada? próbowałem zmienić ustawienie blokady rodzicielskiej ale to pomogło tylko na tyle że nie można ich było otworzyć klamką z wewnątrz :roll: ma ktoś jakiś pomysł?

Bo do siłownika dochądzą chyba 4 kable - 2 + i - do zamykania i 2 + i - do otwierania.... Może jeden do otwierania sie uszkodził.?

Tak sobie to wyobrażam... Nie wiem, jak to może być w rzeczywistości... Może ktoś mnie oświeci... ? ;-)

• 3 miesiące temu...

dziś zauważyłem że te drzwi czasami reagują na przekręcenie kluczykiem w drzwiach kierowcy. tzn czasami się otwierają, zawsze zamykają. ale od czego to zależy to jeszcze nie doszedłem. tak czy siak to by oznaczało chyba że siłownik działa i coś nie styka na kablach i czasami nie dostaje prądu czy coś. mam rację?