Radi245 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam mam problem ściągałem bębny do malowania jeden pomalowałem założyłem i jest ok lecz przy drugim gdy był ściągnięty dzieciak siedząc za kółkiem wcisnął mi hamulec nożny wyskoczyła ta górna najdłuższa sprężynka założyłem ją i tu error bębna nie da się założyć za bardzo są rozchylone szczęki. Jak to ustawić coś mi się zdaje że bez interwencji mechanika nie da rady. Hamulce odpowiadają za bezpieczeństwo i nie wiem czy sam to doprowadzę do takiego stanu jak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Weź chłopie klucz do rur byle duży, złap za tłoczki i ściśnij, potem załóż bęben. To normalne i czasami wcale nie trzeba naciskać na pedał, żeby tłoczek się wysunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radi245 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Bęben na siłę wsadziłem ale bardzo ciężko chodzi na górze szczeki jest takie pokrętło mogłem je przez przypadek przekręcić czy to coś mogło zepsuć i jak to wyregulować teraz cięzko się kręci nożny działa dobrze ale ręczny bardzo słabiutko prawie wogóle już nie wiem co jest grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 na samoregulatorze jest...regulacja w postaci nakretki. Mozesz nim skrecic szczęki tak ze ci wejda bez problemu bębny. Potem pare razy depniesz w hamulec i sie szczeka dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Maryan, dokładnie tylko najpierw trzeba trochę ścisnąć tłoczek, żeby nie kręcić nie wiadomo ile. ręczny bardzo słabiutko prawie wogóle Trzeba podkręcić ręczny albo przejechać się i zobaczyć czy nie "wskoczy" na swoje miejsce, w tym czasie kilkakrotnie hamując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki2125 Opublikowano 2 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 jak kolega Przemo napisał ściągnij tłoczki powinny się schować. Załóż bęben i wyreguluj ręczny tzn. regulator skręcasz tak aby bęben wchodził bez oporów. Następnie zaciągasz ręczny i patrzysz czy jesteś w stanie obrócić bębnem, jeśli tak to musisz go bardziej podkręcić (regulator). Regulujesz tak aby po założeniu koła i zaciągnięciu ręcznego nie będziesz w stanie obrócić kołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi