P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Jako, że jakiś dowcipniś wyszklił mi tylną trójkątną szybkę mam pytanie jak to wymienić? Może już ktoś coś takiego robił i wie jak się do tego zabrać. Szyby są na allegro więc nie ma problemu, gorzej, że z szybą w kawałkach strach trochę jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 P_r_z_e_m_o, obawiam się że jest wklejana :roll: . Blacharz jak robił mi błotnik powiedział żeby jej nie ruszać bo by musiał wycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Tak to prawda jest wklejana. Ciekawe ile w ASO kosztuje taka przyjemność? Będę musiał jutro do nich zadzwonić i się zapytać. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Ale czy warto jechać do ASO? W zwykłym zakładzie zrobią to bez problemu i koszt nie powinien być duży. U nas koszt wklejenia przedniej szyby to ok 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Ja tak z ciekawości z tym ASO :-P Jutro wyruszę na podbój warsztatów, ciekaw ile zaśpiewają? Jedni pewnie będą że dużo roboty, inni pewnie będą chcieli nie wiadomo ile. Szybę okleiłem brązową taśmą McGiver'a i jakoś się trzyma , narazie można jeździć, taki wiejski tjuning :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Rozmawiałem z bratem o tej szybie. Powiedział że 120 zł to jest koszt w zakładzie, 80 zł ta sama robota u klienta w garażu ( po cichu ), a można tez to samo zrobić we własnym zakresie, jak będzie trzeba to postaram się o nazwę tego kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Oczywiście pewnie trzeba jeszcze cenę szybki doliczyć - tak za pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 ceny zaczynają się od 40-50 zł z wysyłką więc nie jest to dużo, jakby blacharz krzyknął drugie 40-50 zł top uważam, że było by OK. Tym bardziej, że mogę mu auto "przygotować" do pracy. Potem będę miał mniej roboty, znając życie przez następne parę lat będę wydłubywał kawałki szkła z bagażnika. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ten klej to po prostu Boll lub Loctite do szyb. Łatwo dostępny, sam powinieneś dać radę to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Właśnie dzwoniłem do warsztatu 150 zł szyba + 80 zł montaż :-/ Problem w tym, że do renówek pakowali różne szybki; przeźroczyste, przyciemniane, atermiczne zielone, niebieskie itp. Próbuję rozszyfrować oznaczenia na szybie Wiem już że E2 R 43 XXXXXX to nr homologacji i kod producenta. Ale niech mi ktoś powie co oznaczają cyferki 115 (w rombie) i DOT 39 AS2 M 33 Koleżanka na swoim sceniku I PhII ma 123(w rombie) DOT 24 AS2 M68, a ja mam dokładnie takie same oznaczenia na wszystkich bocznych szybach :shock: oprócz tylnych karoseryjnych. Czy czasem w tej drugiej części nie jest zaszyte jaka to szyba, Nr Renault nigdzie nie ma a szkoda. PS Dzwoniłem do ASO Renault, ale pan z drugiej strony słuchawki nie potrafił mi powiedzieć ile by to kosztowało. Zaczął coś o kalkulacji itp ale tak na szybko podał cenę min 500 zł :shock: oczywiście szybka + robocizna i materiały . :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi