robeko Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 Witam wszystkich Kilka dni temu usłyszałem, że moja renia wydaje z siebie dziwny klekot... słychać go tylko wtedy gdy samochód się toczy... częstotliwość tego czegoś jest proporcjonalna do obrotów kół... Podniosłem przód auta do góry, rozpędziłem koła na V biegu i wrzuciłem na luz... odgłos dochodził albo od półosi albo ze skrzyni biegów... jeden z mechaników wysnuł teorję, że to mechanizm różnicowy...że trzeba wyjąć skrzynię biegów i wiąże się to z wyjęciem silnika na wierzch... trochę mnie to przeraża, jeżeli to półośka od strony kierowcy (ta która jest "zatopiona w skrzyni biegów" to niby też trzeba wyjąć motor... Dodam, że w momencie nawet delikatnego dodania gazu - stukotanie zanika... Proszę o podpowiedź... co to może jeszcze być i czy w wypadkuawarii w/w trzeba wyjmować silnik (1,9dci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Nie trzeba wyjmować silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 potwierdzam przedmówcę, mechanizm różnicowy jak pada to na amen stawiam na półośki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Dziękuję za pomoc i zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi