store Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Cześć. Więc może ktoś się orientuje do czego to jest potrzebne i ile takie coś może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Wygląda na jakiś kondensator filtrujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
store Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 bo się urwało nie wiem kiedy nie wiem jak no i wypadałoby wymienić;) i się cieżko zastanawiam do czego to heh:) Tak samo jak to: też nikt nie wie od czego to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 To pewnie będzie zasilanie jakiegoś elementu, może autoalarmu? Trzeba by sprawdzić dokąd ten biały kabelek biegnie. Na 100 % nie jest to rozwiązanie standardowe, trudno więc zgadnąć co elektryk, który to zrobił miał na myśli ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
store Opublikowano 10 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 alarmu nie posiadam Więc odpada a ten kabelek jest strasznie sztywny i jest tak na styka bo nie idzie go ani troche wyciągnąć tak jakby był gdzieś blisko , tak mi się pomyślało a może to być od ustawiania świateł znaczy od ustawiania jasności zegarów itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmalinatechno Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 to może być jakiś stabilizator. weź zrób zdjęcie przodu tego elementu tak aby można było odczytać co pisze, albo spisz to co na nim pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 kmalinatechno, to na pierwszym zdjęciu to kondensator, dodany jaki filtr anty-zakłóceniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmalinatechno Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 P_r_z_e_m_o no wiem że to jakiś kondensatorek, ale przez obudowe wygląda jak element półprzewodnikowy i myślełaem że to jest dioda pojemnościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz318 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam. Mi się wydaje że ten biały kabelek to jest obeiście uszkodzonej tablicy bezpieczników albo jej elementu. Napewno nie jest to rozwjązanie standardowe. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Ten kondensator jest ciekawy, ma nr Renault 7700841334,u mnie w aucie nie występuje.store, tak z ciekawości możesz napisać w którym miejscu go znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 http://translate.google.pl/translate?hl=pl...cial%26hs%3DOhW ciekawe co to daje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 P_r_z_e_m_o zanim kolega odpisze, to myślę, że na 99% albo przy alternatorze lub cewce WN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 zdunman pan gogle podpowiada, choć po rusku, że ma to coś wspólnego z cewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 W Clio 1.2 8V właśnie taki kondensator był przy cewce WN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinMTC Opublikowano 11 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 kondensator przeciw zakłóceniowy przy cewce WN [ Dodano: 2009-05-11, 17:38 ] a ten biały kabelek, to ktoś podciągnął plus zasilania do czegoś- po światłach albo po stacyjce. Możliwe że np. do piszczka który wyje przy otwartych drzwiach jak się palą światła. Też może np plus do wzmacniacza po stacyjce. Od czego to bezpiecznik w/g tabliczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi