martbex Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Czesc, W czasie jazdy po dziurach z niewielka nawet predkoscia z prawego tyłu dochodza trzasko-stuki (ni to trzaski ni to stuki) na prostej drodze jest cisza, odglosy slychac tez np. na rondzie, gdzie ciezar auta jest przenoszony na jedną stronę. Moze ma ktos doswiadczneia z takim zjawiskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 trzeba by sprawdzić czy tylejka w amorku nie jest luźna. u mnie też hałasy się pojawiają tylko nigdy nie mam czasu sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 robpab, a jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ktoś zdiagnozował co jest przyczyna, bo zaczynam słyszeć to samo właśnie przy skręcie :-| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 martbex, mih00, jest to gdzieś opisane. użyjcie opcji szukaj. Ja osobiście oddam auto zaufanemu człowiekowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Ja bym stawiał na amortyzator, jakoś to sprawdzę w najbliższym czasie. A opcji SZUKAJ użyłem zanim napisałem post wyżej i znalazłem potwierdzenie mojej teorii, że może być to amortyzator. Ale myślę, że nie zaszkodzi dopytać tym bardziej, że objaw identyczny jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil18_05 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 podepnę się pod temat ponieważ mi też zaczęło trzeszczeć z tylnej prawej strony przy skrętach i podczas przejeżdżania przez spowalniacze na drodze. dodam że wymieniłem amortyzatory i dalej to samo :evil: . czy ktoś rozwikłał ten problem będę wdzięczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnl Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Witam. Odkopuje temat , żeby nie zakładac nowego. Czy ktoś z kolegów powyżej znalazł przyczynę opisywanej usterki? Otóż od paru dni mam podobny problem . Przy powolnej jezdzie po nierównym terenie (kosta brukowa itp.) z prawego tyłu wyraznie dobiega stukanie. Ostatnio celowo pojechałem na polną droge, posadziłem żone za kierownicą a sam wszedłem do bagażnika , dlatego mam już 100% pewności że stukot dobiega z okolic tylnego prawego koła. Dodam , że amorki wymieniłem w kwietniu na Delphi V01 3809 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 amorki wymieniłem w kwietniu na Delphi V01 3809 13 A przed wymianą stukało? Żeby wyeliminować amory, po prostu je odkręć i zrób jazdę próbna bez nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi