mareks 1234 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, co myslicie o zamianie oleju elf solaris (specjalnie dedykowany olej do silnikow renault z FAP - nawet w opisie oleju stoi: do Renault z FSP) na inny olej np. Mobil (oczywiscie z przeznaczeniem do FAP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Osobiście uważam że Elf jest świetny. Słuchając pracujących silników 4 identycznych Meganek - dwie od nowości jeździły na Elfie dwie na innych olejach (tuż po zakończeniu serwisu) jeden właśnie był na Mobilu drugi na Schell-u jednoznacznie stwierdziłem ja i kilku mechaników iż Renóweczki z Elfem pracują spokojniej i ciszej. A więc ja bym nie zmieniał tego co jest dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaluch Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Podepnę się pod temat... Napisałem z ciekawości do TOTAL POLSKA Sp. z o.o. z pytaniem czy lepiej lać ELF LDX 5W40 czy NF-LDX 5W40. Odpisał mi Pan Andrzej Husiatyński Specjalista ds technicznych : LDX - jest homologwany przez Renault, NF - nie LDX - jest na lepszej bazie (ale to tajemnica handlowa) LDX - jest importowany przez nas (oficjalny dystrybutor), NF - przez inne podmioty. Wychodzi na to, że NF jest jakąś tańszą i gorszą odmianą oleju. Może się komuś ta informacja przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Osobiście uważam że Elf jest świetny. osobiście się zgadzam z kolegą po kupnie samochodu ( a przed pojawieniem się tutaj) wymieniłem olej na Schell - w sumie i tak nie wiedziałem co jest w środku więc nie zależało za bardzo. Błąd owy poprawiłem po roku wlewając Elfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi