mareks 1234 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, mam pytanie do wlascicieli Renowek z silnikiem 1,9 dci 130 KM z FAP. Jaki jest u was odglos turbiny (slyszalny mocno itd). Ja porownujac dawny silnik 1,9 dci 120 KM - wydaje mi sie ze obecny 130 KM - turbina jest glosniejsza - jej gwizd. Auto ma malyy przebieg, umowilem sie juz do mechanika, ma ja sprawdzic kompleksowo - powiedzial na razie, ze moze to byc takze "naturalny" odglos tego typu turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 nie wiem jak przypadku tego modelu bo mam za małe doświadczenie w Renaultkach ale dla mnie każdy "za głośny" gwizd jest podstawą do sprawdzenia wałka suszarki (czy łopatki nie jadą po obudowie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 mareks 1234, na pewno turbina???Może jakaś nieszczelnośc na coolerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 (czy łopatki nie jadą po obudowie). Jakby łopatki "jechał" po obudowie to myśle że nawet nie zdążyłbyś tego usłszeć. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ja ma 120 i trubo po regeneracji i gwizda zawsze najbardziej na zimnym silnika ( oczywiście na zimnym jade do 2000 obrotów) myśle ze nie masz sie czym martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi